-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Vilnietę suglumino sukčius, prisistatęs tikru Vilniaus policininku Tomu Galiniu

Trečiadienį jauna moteris sulaukė skambučio iš telefoninio sukčiaus. Nusprendusi pasitikrinti, ar tikrai jos pinigų saugumu yra susirūpinęs Vilniaus policijos pareigūnas Tomas Galinis, vilnietė suprato sėkmingai išvengusi aferistų spąstų.
Policijos pareigūnų darba lengvina planšetiniai kompiuteriai
Asociatyvi iliustracija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Dar tiek veikia sveikas protas“, – bendraudama su 15min, trečiadienio pavakarę pasidžiaugė vilnietė, netapusi telefoninio sukčiaus auka.

Ji pasakojo sulaukusi skambučio iš asmens, prisistačiusio policininku. „Šnekėjo labai įtaigiai, jaučiasi, kad viskas smulkiai surežisuota“, – pašnekovė pabrėžė, kad neužkibti ant jauko nebuvo taip paprasta. Juolab aferistas žinojo ne tik jos vardą ir pavardę, bet ir asmens kodą. Maža to, prisistatydamas pats, jis paminėjo iš tiesų Vilniaus miesto 3-iame policijos komisariate dirbantį pareigūną.

Vilnietė nutarė jam pati paskambinti. Tyrėjas prasitarė, kad vien šiandien tai jau trečias atvejis, kai kažkoks piktavalis dangstosi jo vardu.

Ar šis sukčiaus išpuolis bus nuodugniau tiriamas, vilnietė sakė nežinanti. Tačiau moteris pasijuto nejaukiai vien dėl to, kad sukčius siūlėsi atvykti į jos namus ir drauge patikrinti, ar iš tiesų jos banko kodų generatorius saugiai guli seife.

15min primena, kad tikrais kitų miestų pareigūnų vardais aferistai dangstydavosi ne kartą. Ypač populiari priedanga – Kauno komisaro Dariaus Žukausko.

Kauno policijos vadovo pavardę dar labiau išpopuliarino istorija, kuomet Žukausku prisistatęs sukčius prisiskambino būtent komisarui D.Žukauskui, pokalbis buvo įrašytas ir paviešintas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius