Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilnietį maloniai nustebino pareigūnų elgesys: „Smagu, kad taip yra ne tik filmuose“

Sekmadienį Lietuvos policija savo feisbuko paskyroje pasidalijo vilniečio Aleksandro žinute. Vyras, pranešęs tarnyboms apie girtą vairuotoją, gyrė savo kelyje sutiktus policijos pareigūnus. Po pranešimu užvirė diskusija, kuomet bandymas susitarti su policijos pareigūnu jau laikomas papirkimu, o kada dar ne.
Policijos pareigūnas, kuriam dėkingas vilnietis
Policijos pareigūnas, kuriam dėkingas vilnietis / Lietuvos policijos nuotr.

„Kadangi neradau geros terpės, kur galėčiau gražiai atsiliepti apie pareigūnų darbą, pagalvojau, gal išgirsite mano dėkingumą čia“, – taip savo laišką Lietuvos policijai pradėjo Aleksandras.

Jis papasakojo apie savo susidūrimą su girtu vairuotoju. Kilus įtarimams, Aleksandras nedvejodamas paskambino policijai.

„Pareigūnai atvyko tuomet, kai jau žmogus (galimai girtas vairuotojas – aut. past.) išlipo iš automobilio. Kadangi buvau jo vairavimo liudininkas, pareigūnams atvykus pagaliau supratau, ką reiškia jūsų šūkis „Ginti, Saugoti, Padėti.“, – mane nuramino, labai aiškiai paaiškino teises, pasirinkimus bei galimus kelius apie liudijimą, pareiškimo rašymo procesą ir t. t. Nors vairuotojas buvo girtas ir padarė nusižengimą, labai apsidžiaugiau pamatęs, kad jam pareigūnai taip pat oriai paaiškino jo teises bei galimus pasirinkimus“, – toliau laiške dėstė Aleksandras.

Labiausiai jį nudžiugino tai, kad pajautė, jog Lietuva juda Vakarų šalių kryptimi: „Iš šono stebint girto vairuotojo siūlymą „susitarti“, be jokio dvejojimo išgirdau frazę „jokiais būdais“. Per vakarą šie du pareigūnai man tapo tikro orumo pavyzdžiu. Ačiū jums (Lietuvos policija – aut. past.), kad turite tokius nuostabius angelus sargus. Ir labai smagu, kad taip yra ne tik filmuose, serialuose ar televizijos laidose. Ačiū pareigūnams Šilobritas ir Pervienis iš patrulių rinktinės Vilniuje“, – padėką užbaigė vilnietis.

Po šiuo Lietuvos policijos pranešimu užvirė diskusija, ar siūlymas susitarti, nesiūlant konkrečios pinigų sumos, jau yra laikomas papirkimu. Ar už tokį siūlymą riektų asmenį sulaikyti ir pradėti ikiteisminį tyrimą.

Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elanas Jablonskas
Josvydo Elinsko / 15min nuotr./Elanas Jablonskas

Lietuvos policijos Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas komentaru paaiškino, kad žodis „susitarti“ dar nėra baigtas nusikaltimas.

„Jei būtų „siūlau 200€ ir skirstomės“, tada jau galima asmenį sulaikyti ir dėl bandymo papirkti pareigūnus“, – paaiškino E.Jablonskas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius