Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vilniuje nufilmuotas „holivudinis“ epizodas: į veidą nukreiptas ginklas – baisiau už raudoną šviesoforą

Sostinės policijai teko ieškoti ir nuginkluoti „Volkswagen“ vairuotoją, kuris koviniu ginklu grasino kitam eismo dalyviui. Naujienų portalą pasiekė kraują stingdančius epizodus viešoje vietoje nufilmavusio liudininko vaizdo medžiaga ir įspūdžiai. Šioje be aukų pasibaigusioje istorijoje tašką yra padėję pareigūnai: grasintojui skirta bauda ir konfiskuotas jo pistoletas.
Konfliktinė situacija gatvėje
Konfliktas kelyje / Kadras iš filmuotos medžiagos

„Tapau liudininku tokio įvykio, kai, rodos, gatvėje buvo grasinta ginklu kitam vairuotojui. Filmuotoje medžiagoje šiek tiek matosi ir asmuo, kuris tai darė.

Noriu įsitikinti, kad šis žmogus neliko nenubaustas, antraip jis ir ateityje gali taip elgtis.

Noriu įsitikinti, kad šis žmogus neliko nenubaustas. Antraip jis ir ateityje gali taip elgtis, nors jo metodika – tikrai nepriimtina“, – pilietišką poziciją ir norą paviešinti filmuotą medžiagą motyvavo 15min skaitytojais.

Įrašas darytas 2018 m. rugsėjo 4 d. apie 14 val., Vilniuje, Žirmūnų gatvėje, maždaug ties 64 pastatu, kur įsikūręs prekybos centras „Lidl“.

Akivaizdu, kad konfliktas kelyje prasidėjo kiek anksčiau, nes abu automobiliai gatve judėjo tarsi varžovai per ratuotų bulių kautynes.

Priekyje degė raudonas šviesoforo signalas. Vairuotojams teko sustoti greta vienas kito. Aršusis „VW Sharan“ savininkas šį atokvėpį išnaudojo esminei atakai – demonstruodamas nepagarbą, agresiją ir tariamą pranašumą, iškišo rankoje laikomą pistoletą per langą ir nukreipė į kitą vairuotoją.

Pastarajam tokios aplinkybės nepasirodė vertos vaidinti herojų. Nepaisydamas nei ištisinės linijos, nei degančio draudžiamo šviesoforo signalo, „Toyota Avensis“ vairuotojas tiesiog kuo skubiau pasišalino iš pavojingos vietos.

VIDEO: Vairuotojų konfliktas kelyje: per VW langą išniro į „Toyota Avensis“ nukreiptas ginklas

Tikslių duomenų, kas ir kuriuo momentu kreipėsi į teisėsaugą, 15min neturi. Tačiau Vilniaus apskrities policijos Komunikacijos poskyris informavo, kad išpuolis neliko be atoveiksmio.

Suprasti akimirksniu

  • Administracinių nusižengimų kodekso (ANK) 229 straipsnis numato ginklų ir šaudmenų saugojimo, laikymo, nešiojimo ar gabenimo tvarkos pažeidimus.
  • Teisėtai įgytų ginklo, šaudmenų, kuriems įsigyti, laikyti ar nešioti reikalingas leidimas, saugojimo, laikymo, nešiojimo ar gabenimo taisyklių pažeidimas užtraukia baudą nuo 30 iki 60 eurų, reglamentuoja ANK.
  • Už minėtą nusižengimą, padarytą pakartotinai, baudžiama 90-180 eurų bauda.
  • Už ANK 229 straipsnio pažeidimus ginklas ir šaudmenys gali būti konfiskuojami.

Policijos duomenimis, Žirmūnų gatvėje išsišokusiam vienatūrio vairuotojui netrukus po įvykio buvo surašytas administracinio nusižengimo protokolas dėl teisėtai įgyto ginklo, kuriam įsigyti, laikyti ar nešioti reikalingas leidimas, saugojimo, laikymo, nešiojimo ar gabenimo taisyklių pažeidimo. Vyriškiui paskirta piniginė bauda.

Kadras iš filmuotos medžiagos/Konfliktinė situacija gatvėje
Kadras iš filmuotos medžiagos/Konfliktinė situacija gatvėje

Be to, pareigūnai vyriškio poelgį įvertino kaip itin piktavališką gestą – už tai jis neteko paties šio pistoleto ir apskritai teisės turėti legalų ginklą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius