-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Vogtu BMW nuo Panevėžio policijos bėgęs ir žiaurią avariją sukėlęs vyras į kalėjimą nesės

Panevėžio apygardos teismas nusprendė, kad Palangos gyventojas D. G. yra kaltas dėl naudojimosi nusikalstamu būdu įgytu turtu, tai yra dėl to, kad vairavo Estijoje pavogtą BMW automobilį. Jis taip pat kaltas ir dėl to, kad pažeidė kelių eismo saugumo taisykles, sukėlė eismo įvykį, kurio metu buvo sunkiai sutrikdyta trijų žmonių sveikata.
Įvykio vietoje
Avarija pasibaigusių gaudynių padariniai / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Nors už padarytus nusikaltimus jam grėsė iki 12 metų kalėjime, jam skirta kur kas švelnesnė bausmė. Už šiuos nusikaltimus vaikinui skirtas laisvės atėmimas dvejiems metams šešiems mėnesiams ir 10 tūkst. eurų bauda. Palangiškiui laisvės atėmimo bausmės vykdymas atidėtas trejiems metams, teismui atsižvelgus į padarytų nusikaltimų pobūdį, pavojingumą, kaltinamojo poziciją, jo atsakomybę lengvinančias aplinkybes ir kitus duomenis, pranešė Panevėžio apygardos teismas.

Dvejų metų vairavimo stažo nusikaltimo metu neturėjusiam kaltinamajam teismas uždraudė vairuoti transporto priemones trejus metus ir nurodė per dvejus metus sumokėti 5 tūkst. eurų įmoką į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą.

Teismas nustatė, kad pernai vasario 5-osios rytą Lietuvos pareigūnai, gavę informacijos apie į Lietuvą pro Saločių pasienio postą įvažiavusį Estijoje pavogtą automobilį, pradėjo jį persekioti.

Automobilis buvo stabdomas kelyje Panevėžys–Pasvalys–Ryga, tačiau vairuotojas nereagavo nei į garsinius bei šviesos signalus, nei į pareigūnų reikalavimą sustoti, nei į įspėjamuosius šūvius į orą. Padidinęs greitį jis pavojingai manevravo, kirto ištisines eismo juostas, kėlė pavojų kitiems eismo dalyviams.

„Teismo motyvai, argumentai, dėl ko veika buvo perkvalifikuota, buvo išdėstyti pakankamai suprantamai. Dėl šio sprendimo pagrįstumo, teisėtumo, sprendimas bus priimtas artimiausiu metu, kada bus susipažinta su teismo motyvais ir argumentais“, – sakė prokuroras Donatas Skrebiškis.

Policijos pareigūnams peršovus BMW galinę padangą, didžiuliu greičiu Panevėžio aplinkkeliu lekiantį automobilį sumėtė, jis išvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su automobiliu „Nissan Primera“ bei iš paskos važiavusiu vilkiku MAN. Avarijos metu buvo sunkiai sutrikdyta trijų ukrainiečių, važiavusių „Nissan Primera“, sveikata.

Skirdamas bausmę teismas atsižvelgė į tai, kad kaltinamasis padarė vieną nusikalstamą veiką, priskiriamą nesunkių, ir vieną – neatsargių nusikaltimų kategorijoms, sukėlė sunkias, ilgai trunkančias pasekmes trims žmonėms. Teismas atsižvelgė ir į tai, kad D. G. administracine tvarka nebaustas, charakterizuojamas teigiamai, į jo atsakomybę lengvinančią aplinkybę ir sunkinančių aplinkybių nebuvimą.

„Yra neteistas, dirbantis, gerai charakterizuojamas, jauno amžiaus, todėl, teismo nuomone, laisvės atėmimo bausmės tikslai bus pasiekti be realaus bausmės atlikimo, jos vykdymą atidedant trejiems metams“, – paskelbė teismas.

VIDEO: Estijoje vogtą BMW vairavęs palangiškis spruko nuo policijos is sukėlė kaktomušą

Įvertinus nusikaltimų pasekmes, nusikalstamų veikų pobūdį, D. G. skirtos baudžiamojo poveikio priemonės. Pirmoji – draudimas vairuoti transporto priemones, antroji – įmoka į nukentėjusiųjų nuo nusikaltimų asmenų fondą, kuri savo dydžiu artima maksimaliai.

Bausmės tikslams pasiekti kaltinamajam taip pat uždrausta dvejus metus išeiti iš namų nuo 23.00 val. iki 6.00 val., jeigu tai nesusiję su darbu. Be to, bausmės vykdymo atidėjimo metu jis negalės išvykti už gyvenamosios vietos miesto ribų be institucijos, kuri prižiūrės, kaip jis vykdo teismo įpareigojimus, leidimo.

„Manau, kad teismas priėmė iš dalies pagrįstą nuosprendį. Kas pasitvirtino – mano kliento parodymai, kad jis nusikaltimo nepadarė tyčia, o padarė kelių eismo įvykį ir už tai buvo pripažintas kaltu. Aš pasitarsiu su klientu ir manau, kad galbūt neskųsime nuosprendžio šios dalies. O dėl kitos dalies, dėl nusikalstamu būdu įgyto turto, manau, kad šitoje dalyje nuosprendį yra pagrindas skųsti“, – sakė D. G. advokatas Valdas Kairys.

Panevėžio apygardos teismo nuosprendis per 20 dienų gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius