Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 29

Žmogžudystė Tauragėje – su užkulisiais: nusikaltimas iš nevilties?

Vyresnė tauragiškė įtariama nužudžiusi jaunesnę. Paaiškėjo, kad nusikaltimas įvykdytas artimoje aplinkoje, auką ir įtariamąją sieja giminystė.
Perpildytas Lazdynų ligoninės priimamasis
Asociatyvi iliustracija: globotinių turintiems žmonėms dažniausiai ir patiems prireikia tvirto artimųjų bei institucijų palaikymo. / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Šeimą pažįstantys tauragiškiai kalba, kad galėjo įvykti nelaimė, kuriai galbūt buvo galima užkirsti kelią: sunkų ligonį ilgai globojęs ir aplinkinių pagalbos nesulaukęs žmogus silpnumo akimirką tiesiog prarado savitvardą?

Prokuratūra neskuba moters niekuo kaltinti, o pirmiau svarsto prašyti kvalifikuotų ekspertų išaiškinimo: ar lemtingą pavakarę tauragiškė galėjo suvokti savo veiksmus ir ar gali už juos atsakyti.

Pareigūnus iškvietė artimieji

Pirminėje ikiteisminio tyrimo fazėje užfiksuotais duomenimis, 2022-08-26 apie 17.15 val. Tauragėje, Strazdo g., namuose, rasta mirusi jauna moteris.

1997 m. gimusios tauragiškės kūnas buvo su durtine žaizda kakle. Policiją ir medikus iškvietė artimieji.

Įtariamoji, gimusi 1966 m., buvo blaivi. Pareigūnams ji nesipriešino, moteris sulaikyta ir patalpinta į laikino sulaikymo patalpą. Teigiama, kad jokių rimtų problemų su teisėsauga sulaikytoji anksčiau nėra turėjusi.

Kaip savaitgalį skelbė Policijos departamentas, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso (BK) 129 str. 1 d. (numatantį 7-15 metų nelaisvę).

Tačiau šis pradinis bylos kvalifikavimas iškart turėjo pagrindą keistis, atsižvelgiant į svarbią įvykio aplinkybę: kaip patvirtino Tauragės apskrities policija, nužudytąją ir įtariamąją sieja giminystės ryšys: smurto artimoje aplinkoje atvejus ir už tai gresiančią griežtesnę atsakomybę reglamentuoja kita to paties BK straipsnio dalis: tas, kas nužudė bejėgiškos būklės žmogų arba savo artimąjį giminaitį (ar šeimos narį) baudžiamas laisvės atėmimu nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba laisvės atėmimu iki gyvos galvos.

Bus sprendžiamas klausimas dėl psichiatrinės ekspertizės paskyrimo įtariamajai.

Bus sprendžiamas klausimas dėl psichiatrinės ekspertizės paskyrimo įtariamajai, pirmadienio popietę 15min pranešė Lietuvos Respublikos (LR) generalinė prokuratūra. Jei ekspertizė skiriama, tyrėjų prašoma pagrįstai atsakyti į klausimus: ar asmuo nusikaltimo metu suvokė savo veiksmus, galėjo juos valdyti ir galės vėliau už juos atsakyti?

Kol kas sulaikytajai skirta griežčiausia kardomoji priemonė, tačiau ne maksimaliam 3 mėn. laikotarpiui.

Neoficialiais duomenimis, nužudytoji buvo neįgali, o nusikaltimu įtariama ja besirūpinusi ir, panašu, nepakankamai pagalbos, paramos sulaukusi moteris.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius