Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 09 06

Orai: į Lietuvą sugrįžta vasara

Savaitgalį į Lietuvą sugrįš vasariška šiluma. Anot Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos sinoptiko Pauliaus Starkaus, panašu, kad rugsėjis bus gana šiltas.
Laimingi žmonės
Laimingi žmonės / 123RF.com nuotr.

Naktį iš penktadienio į šeštadienį gali nežymiai palynoti šalies šiaurės vakaruose. Naktis bus gana vėsi, svyruos nuo 5 iki 10 laipsnių šilumos. Šilčiau bus tik pajūryje, kur temperatūra sieks 13–15 laipsnių. Nors naktį vėjas nurims, pajūryje dar galima tikėtis stipresnių nepastovios krypties gūsių iki 12 m/s.

Šeštadienio dieną tikėtina, kad kritulių nepasitaikys, o oras sušils iki 18–23 laipsnių. Vėsiausia bus pajūryje, kur temperatūra svyruos tarp 18 ir 20 laipsnių šilumos, o šilčiausia – Lietuvos pietuose, kur temperatūra pakils iki 23 laipsnių. Anot sinoptiko, vėjas dieną aprims, pūs 5–10 m/s stiprumo vėjas.

Naktį iš šeštadienio į sekmadienį lis tik vakariniuose rajonuose. Temperatūra sieks 10–15 laipsnių šilumos. Vakarinėje šalies dalyje lis, ir bus vėsiau nei rytuose. Vietomis galima perkūnija.

„Sekmadienį jau Lietuva galima sakyti bus paskirstyta į tokias kaip ir dvi dalis. Rytinėje pusėje orai bus kaip ir geresni, šiltesni ir mažiau lietaus, o vakarinėje dalyje laukiama daugiau to lietaus“, – apie sekmadienio orus pasakojo P.Starkus.

Sekmadienio dieną temperatūra sieks 19–24 laipsnius šilumos. Šilčiausia bus Lietuvos rytuose, kur bus mažiausiai kritulių, o vakarinėje šalies dalyje temperatūra pakils tik iki 21 laipsnio šilumos.

Sekmadienį jau Lietuva, galima sakyti, bus paskirstyta į tokias kaip ir dvi dalis.

Kitos savaitės pradžioje lietaus neišvengsime. Tiek pirmadienį, tiek antradienį galima tikėtis kritulių, tačiau numatomi gana šilti orai.

Pirmadienio naktį galima tikėtis daug kritulių, tačiau dieną lietūs bus trumpi. Pirmadienio naktis bus gana šilta, temperatūra sieks 12–17 laipsnių šilumos, o dieną orai bus iš tiesų vasariški, 22–27 laipsnių šilumos.

„Na, šilčiausia diena, kiek matome, ir bus tas pirmadienis, tačiau taip pat ir antradienį bus gana šilta – dar sušils iki 20–25 laipsnių šilumos. Dieną lietaus tikimasi pietvakarinėje šalies pusėje, na o trečiadienį vėl lietaus sulauksime daugelyje rajonų, sustiprės vėjas iki tokio jau stiproko, 7–12 metrų per sekundę, ir dieną jau šils iki 17–22 laipsnių šilumos“, – pasakojo sinoptikas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius