Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

10 svarbiausių kandidatų į JAV prezidento postą debatų pasisakymų

Ankstyvą ketvirtadienio rytą Lietuvos laiku baigėsi paskutinieji kandidatų į JAV prezidento postą debatai, kuriuose rinkėjus įtikinti bandė respublikonas Donaldas Trumpas ir demokratė Hillary Clinton.
Paskutinieji kandidatų į JAV prezidento postą debatai
Paskutinieji kandidatų į JAV prezidento postą debatai
VIDEO: Svarbiausi Donaldo Trumpo ir Hillary Clinton debatų pasisakymai

15min pateikia 10 svarbiausių teiginių, kuriuos debatų metu išsakė kandidatai.

  1. Donaldas Trumpas: „Mums reikia tokio Aukščiausiojo Teismo, kuris apgintų antrąją pataisą.“. Respublikonų kandidatas griežtai sukritikavo oponentės požiūrį į ginklų savininkus. Jo teigimu, reikia grįžti prie konstitucinių ištakų ir apginti amerikiečių teisę gintis.
  2. Hillary Clinton: „Aš ginsiu moterų teisę pačioms spręsti apie savo sveikatą.“. Demokratė sukritikavo D.Trumpo griežtą pasisakymą abortų ir moterų sveikatos klausimu.
  3. Donaldas Trumpas: „Žmonės, kurie saugo mūsų pasienį, sako, kad jie nori sienos.“. D.Trumpas toliau išliko prie sienos statymo idėjos, neatsakydamas, kaip Meksika už tai sumokės.
  4. Hillary Clinton: „Rusijai palanku turėti JAV prezidento poste savo marionetę.“. Demokratė griežtai supeikė Rusijos bandymus kištis į JAV rinkimų procesą ir rengtas kibernetines atakas, apkaltindama D.Trumpą pataikavimu Vladimirui Putinui.
  5. Donaldas Trumpas: „Jos planas padidins jūsų mokesčius dvigubai.“. Respublikonas griežtai kritikavo H.Clinton ekonominę programą, teigdamas, kad joje nėra vietos naujų darbo vietų kūrimui ir stambių įmonių skatinimui.
  6. Hillary Clinton: „Kiekvieną kartą, kai Donaldas įstumiamas į kampą, jis ima gintis. Jis niekada neatsiprašo.“. Demokratė pabrėžė, kad D.Trumpo asmenybė nėra tinkama prezidento postui. Jis taip ir neatsiprašė įžeistų žmonių, o dabar bando glaistyti jam dėl priekabiavimo mestus moterų kaltinimus.
  7. Donaldas Trumpas: „Atiduokite tuos pinigus.“. Respublikonas priminė, kad Clintonų šeimos fondas ėmė pinigus iš šalių, kuriose negerbiamos žmogaus teisės, ir ragino žmogaus teises ginančią H.Clinton grąžinti šiuos pinigus.
  8. Hillary Clinton: „Mes nesužinosime, kiek jis išties išleido, nes jis net nepateikia savo mokesčių ataskaitos.“. Demokratė priminė, kad D.Trumpas yra vienintelis kandidatas per visą JAV rinkimų istoriją, vengiantis pateikti savo finansinę ataskaitą.
  9. Donaldas Trumpas: „Aš negaliu jums atsakyti.“. Taip respublikonas atsakė į klausimą, ar pripažins sąžiningai pralaimėjęs JAV prezidento rinkimus. Šis teiginys sukėlė šoką ne tik demokratų, bet ir respublikonų gretose.
  10. Hillary Clinton: „Turime atgaivinti vidurinę klasę, Amerikos šeimas, būtent ten glūdi augimas.“. Demokratė žadėjo tapti viduriniosios klasės globėja ir būtent šios grupės stiprinime ieškoti ekonomikos augimo pagrindo.

TAIP PAT SKAITYKITE: Hillary Clinton smūgis Donaldui Trumpui: „Rusijai palanku turėti JAV prezidento poste savo marionetę“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius