Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

11 žinomų žmonių, kurie Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną palygino su nacistinės Vokietijos lyderiu Adolfu Hitleriu

Portalas Businessinsider.com paskelbė 11 žinomų žmonių, kurie neseniai palygino Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną su nacistinės Vokietijos lyderiu Adolfu Hitleriu.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Princas Charlesas, kreipdamasis į žydę, kuri neteko artimųjų per holokaustą: „Dabar V.Putinas elgiasi beveik taip pat kaip Adolfas Hitleris“.

Tuo metu britų savaitraščio „The Economist“ tarptautinio skyriaus redaktorius Edwardas Lucasas savo straipsnyje „The Daily Mail“ rašė, kad princas Charlesas pasakė tai, ko nedrįsta pasakyti kiti valstybių lyderiai – Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra labai panašus į nacistinės Vokietijos lyderį Adolfą Hitlerį.

BFL/Edgaro Anisimenko nuotr./Edwardas Lucasas
BFL/Edgaro Anisimenko nuotr./Edwardas Lucasas

Vokietijos finansų ministras Wolgangas Schaeuble: „Mes viską žinome apie tai iš istorijos. Tokius pačius metodus A.Hitleris naudojo užimdamas Sudetų kraštą“.

Vladislavas Inozemcevas iš „The Moscow Times“:  „Kaip ir A.Hitleris, V.Putinas neturi naujų idėjų, kaip sukurti stabilią globalią sistemą vietoj dabartinės. Jis tenori užsitikrinti naują teritoriją“.

Buvusi JAV valstybės sekretorė ir 2016 m. kandidatė prezidento rinkimuose Hillary Clinton: „Skamba labai panašiai į tai, ką praėjusio amžiaus ketvirtajame dešimtmetyje padarė Adolfas Hitleris. Visi vokiečiai, kurie buvo etniniai vokiečiai, Čekoslovakijoje arba Rumunijoje gyvenantys vokiečius protėvius turintys žmonės, pasak A.Hitlerio, su jais buvo elgiamasi nevienodai ir jis privalo apsaugoti savo žmones“.

Tarptautinių santykių ekspertas Zbigniewas Brzezinskis pavadino V.Putiną „daline komiška buvusio Italijos premjero Benito Mussolinio imitacija“ ir grėsminga užuomina į A.Hitlerį.

JAV senatorius Johnas McCainas: „Jei V.Putinui leidžiama įžengti į suverenę valstybę, prisidengiant rusų piliečių vardu, tai tas pats ką A.Hitleris darė prieš Antrąjį pasaulinį karą“.

JAV senatorius Marco Rubio: „Teiginiai, kad Rusijai reikėjo įžengti į Ukrainą, norint apsaugoti rusus, yra labai panašus į argumentą, kuriuo rėmėsi A.Hitleris 1930-aisiais“.

JAV senatorius respublikonas Lindsay Grahamas: „Jeigu galėtumėte pakeisti istoriją, argi dar kartą patikėtumėte Olimpinių žaidynių organizavimą Hitleriui? Nesakau, kad šių dienų Rusija tai nacių Vokietija, bet noriu pasakyti, jog Rusijos Vyriausybėje sėdi labiausiai neapykantos pritvinkę žmonės pasaulyje, norintys išnaudoti puikias žaidynes labai blogam tikslui. Suteikimas Hitleriui propagandinės galimybės 1936 m. buvo didžiulė klaida“.

Kanados premjeras Stephenas Harperis: „Tokio elgesio nematėme nuo Antrojo pasaulinio karo laikų“.

Rusijos opozicijos veikėjas, šachmatų čempionas Garis Kasparovas: „Tyčia ar ne, Sočio olimpiada buvo labai panaši į Berlyno olimpiadą prieš Antrąjį pasaulinį karą“.

Charlesas Lane'as iš „Washington Post“: „Iš pirmo žvilgsnio galima lyginti A.Hitlerį ir V.Putiną. Bet kaip tai tikslu? Kai kuriais aspektais nerimastingai tikslu“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius