TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

A.Blinkenas: JAV tikrai susirūpinusios Rusijos veiksmais ir pareiškimais dėl Ukrainos

JAV valstybės sekretorius Antony Blinkenas šeštadienį pakartojo, kad jo šalis „tikrai susirūpinusi“ Rusijos veiksmais ir pareiškimais dėl Ukrainos.
Antony Blinkenas
Antony Blinkenas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Esame tikrai susirūpinę neįprasta Rusijos karine veikla prie sienos su Ukraina. Esame tikrai susirūpinę tam tikra retorika, kurią matome ir girdime iš Rusijos ir socialinėje žiniasklaidoje“, – lankydamasis Senegale žurnalistams sakė A.Blinkenas.

Jis pridūrė, kad dėl to taip pat rūpinasi daug JAV sąjungininkių, bet nesakė, ar JAV žvalgyba mano, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas siekia atplėšti daugiau žemių nuo Ukrainos.

„Nežinome, kokie yra prezidento Putino ketinimai. Tačiau tikrai žinome, kas vyko praeityje. Žinome schemą bandyti remtis kokia nors iliuzine Ukrainos ar bet kokios kitos šalies provokacija ir pasinaudoti ja pateisinant tai, ką Rusija iš pat pradžių planavo daryti“, – sakė A.Blinkenas.

Jis turėjo galvoje krizę, prasidėjusią 2014 metais, kai Ukrainoje nuvertus provakarietiškam kursui prieštaravusią vyriausybę Rusija aneksavo Krymą ir ėmė remti separatistus Ukrainos rytuose.

V.Putinas ketvirtadienį apkaltino Vakarų valstybes eskaluojant Ukrainos konfliktą pratybomis Juodojoje jūroje ir bombonešių skrydžiais netoli jos sienų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius