Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Lukašenka apie siūlymą lengviau suteikti Baltarusijos pilietybę lietuviams: „Prašome, durys atviros“

Baltarusijos autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka pažadėjo dėti visas pastangas, kad Baltarusijos pilietybė „padoriems ir geriems kaimynams“ – lietuviams, latviams ir lenkams – būtų suteikta paprasčiau, rašo opozicinis leidinys „Zerkalo“
Aliaksandras Lukašenka
Aliaksandras Lukašenka / „Scanpix“/AP nuotr.

Pranešama, kad Baltarusijos deputatas Olegas Gaidukevičius siūlo supaprastinti Baltarusijos pilietybės suteikimo tvarką Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos gyventojams. Antradienį žiniasklaidos atstovai paprašė Baltarusijos Medilo regione besilankančio A.Lukašenkos pakomentuoti šią idėją.

A.Lukašenka priminė, kad Baltarusija suteikė pilietybę migrantams iš Ukrainos. Jo teigimu, šis klausimas sprendžiamas nedelsiant.

„Tas pats pasakytina ir apie lietuvius, latvius bei lenkus. Džiaugiamės galėdami priimti specialistus, norinčius gyventi ir dirbti čia, Baltarusijoje. Deputatai nori pasakyti, kad neturi būti jokių biurokratinių kliūčių, kad viskas turi vykti greitai. O mūsų turimas mechanizmas... Tokio pasaulyje tikriausiai nėra. Esame tam pasirengę. Padarysime viską, kad priimtume į savo baltarusių šeimą padoriausius ir geranoriškiausius kaimynus. Ir ne tik kaimynus. Visi, kurie nori čia dirbti, gyventi baltarusiškai, prašome, durys atviros“, – pabrėžė A.Lukašenka.

Baltarusija balandžio mėnesį įvedė bevizį režimą Lietuvos ir Latvijos piliečiams.

„Turime išmaitinti savo žmones, užtikrinti rinką. Mūsų kaimynai iš Lietuvos, Latvijos, Lenkijos atvyksta čia, nori ką nors nusipirkti. Leiskite jiems jį nusipirkti. Tai jau vyksta ir prekybininkai iš to uždirbs. Viena vertus, tai pelninga. Taip pat padedame žmonėms. Žmonės bus dėkingi. Jie neis prieš mus kariauti“, – apie sprendimą kalbėjo Baltarusijos lyderis.

Paskelbus apie bevizį režimą, Valstybės saugumo departamentas įspėjo, kad, padidėjus įtampai dėl Rusijos karo Ukrainoje, išaugo rizikos ir keliaujantiems į Rusiją bei Baltarusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius