Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

A.Merkel nenori, kad „Brexit“ susitarimo būtų siekiama bet kokia kaina

Vokietijos kanclerė Angela Merkel pirmadienį pareiškė, kad Berlynas nori, jog Jungtinės Karalystės pasitraukimas iš Europos Sąjungos kitų metų kovo 29-ąją įvyktų sklandžiai, „tačiau ne bet kokia kaina“.
Angela Merkel
Angela Merkel / Luko Balandžio / 15min nuotr.

A.Merkel teigė besitikinti, kad ES ir Britanijos vyriausybė galiausiai pasieks „Brexit“ susitarimą, tačiau „šiuo metu tai vėl atrodo šiek tiek sudėtingiau“.

ES derybininkai ir lyderiai yra sakę, kad jiems nepriimtina, jog Britanija nori išsirankioti geriausias narystės ES detales, tačiau nenori į susitarimą dėl ateities santykių su Bendrija įtraukti savo įsipareigojimų ar neišspręstų problemų.

Per Vokietijos eksportuotojų konferenciją A.Merkel pareiškė: „Privalome neleisti, kad toks pasitraukimas sugriautų mūsų bendrąją rinką, kuri tikrai yra mūsų konkurencinis pranašumas.“

„Taigi, tam reikia daug subtilumo. Ir jei tai nesuveiks šią savaitę, privalome tęsti derybas. Tai yra aišku, bet laikas spaudžia“, – pridūrė A.Merkel.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius