Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV karių žudynėmis kaltinamas Irano generolas lankėsi Rusijoje

JAV ambasadorė Jungtinėse Tautose Samantha Power pareiškė, kad jos šalis atliks tyrimą, kuriuo sieks nustatyti, ar Irano generolas majoras Ghasemas Soleimanis išties lankėsi Rusijoje ir susitiko su šios šalies gynybos ministru Sergejumi Šoigu bei prezidentu Vladimiru Putinu, skelbia „The Moscow Times“
Generolas Qasemas Soleimanis
Generolas Ghasemas Soleimanis / wikipedia.com nuotr.

Bet kokias G.Soleimanio keliones iki šiol ribojo tarptautinis susitarimas, kuriuo remiantis šiam Irano revoliucinės gvardijos karininkui turėjo būti užvertos visų valstybių sienos.

JAV televizija „Fox News“ praėjusią savaitę pranešė, kad nuo 2007 metų Jungtinių Tautų sankcijų sąraše esantis Irano generolas majoras lankėsi Rusijoje, kur susitiko su aukščiausio rango pareigūnais.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas paneigė, kad pats V.Putinas susitiko su G.Soleimaniu. JAV žvalgybos teigimu, G.Soleimanis treniravo ir būrė revoliucines pajėgas Irake, Sirijoje ir Libane.

2003 metais, JAV invazijos Irake metu, G.Soleimanis rėmė šiitų kovotojus, kurie rengė atakas prieš Irako sunitų civilius ir JAV karinių pajėgų dalinius. Manoma, kad Irano generolo majoro veiksmų ir paramos dėka žuvo apie 5000 amerikiečių karių.

Po dabartinio susitarimo su Iranu dėl branduolinės programos vykdymo, G.Soleimanis netikėtai pateko į asmenų, kuriems naikinamos judėjimo laisvę varžančios sankcijos, sąrašą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius