Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Anthony Fauci: JAV labai rimtai žiūri į naujos atmainos koronavirusą

JAV sveikatos apsaugos pareigūnai nemano, kad Jungtinėje Karalystėje aptikta koronaviruso mutacija yra pavojingesnė už atmainą, plintančią Jungtinėse Valstijose, ar galėtų būti atspari vakcinoms nuo COVID-19.
Anthony Fauci
Anthony Fauci / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Visgi jie laikosi nuomonės, kad į naujos atmainos koronavirusą turi būti žiūrima „labai rimtai“, sekmadienį sakė JAV vyriausybės vyriausiasis užkrečiamųjų ligų specialistas Anthony Fauci.

Jis pritarė JAV pareigūnų sprendimui reikalauti iš Jungtinės Karalystės lėktuvais atvykstančių keleivių pateikti neigiamą prieš skrydį padaryto COVID-19 testo atsakymą. A.Fauci atsisakė svarstyti, ar toks žingsnis nėra pavėluotas.

Kalbėdamas televizijos CNN laidoje jis sakė, kad reikia „labai įdėmiai stebėti“ naująją mutaciją, ir „dabar mes labai intensyviai ją nagrinėjame“.

VIDEO: Panevėžyje pirmieji medikai paskiepyti nuo COVID-19: sveikas protas nugalėjo

„Ar jis smarkiau susargdina? Ar tai pavojingesnis virusas virulentiškumo požiūriu? Atsakymas – regis, taip nėra“, – sakė A.Fauci.

Anot jo, britų pareigūnai savo kolegoms amerikiečiams sako, kad jau naudojamos vakcinos, regis, pakankamai veiksmingos, kad apsaugotų nuo naujosios atmainos koronaviruso. Visgi „mes patys vykdysime tyrimus“, pridūrė jis.

A.Fauci sakė, kad Jungtinės Valstijos pasiekė kritinį pandemijos etapą, tačiau blogiausia tikriausiai dar laukia priešaky. Jis prognozavo, kad plačioji visuomenė bus skiepijama kovo pabaigoje ar balandžio pradžioje, kai bus baigti vakcinuoti su didžiausia rizika užsikrėsti susiduriantys sveikatos priežiūros darbuotojai, slaugos bei ilgalaikės priežiūros įstaigų gyventojai, vyresni nei 75 metų asmenys ir būtiniausių įmonių darbuotojai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius