Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Aplink britų oro uostus išplečiamos zonos, kur draudžiama leisti bepilotes skraidykles

Aplink Didžiosios Britanijos oro uostus artimiausiu metu iki 5 km spindulio bus išplėstos zonos, kur draudžiama leisti bepilotes skraidykles, siekiant ateityje išvengti panašių į gruodį įvykusių sutrikimų, kai Gatviko oro uoste buvo atidėta daug skrydžių, trečiadienį informavo pareigūnai.
Uždarytas Gatviko oro uostas
Uždarytas Gatviko oro uostas / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Anot Transporto departamento, kovo 13 dieną ši zona bus išplėsta iki 5 km spindulio aplink oro uostus. Dabar draudžiama dronus skraidinti 1 km spinduliu aplink oro uostus.

Pareigūnai taip pat ruošia naujus teisės aktus, kurie suteiks policijai daugiau įgaliojimų stabdyti ir apieškoti asmenis, įtariamus piktavališkai naudojant šiuos aparatus.

Pasak transporto sekretoriaus Chriso Graylingo, žmonės, leidžiantys šalia oro uostų bepilotes skraidykles, „elgiasi ne tik neatsakingai, bet ir nusikalstamai ir gali būti baudžiami laisvės atėmimu“.

Prieš Kalėdas laiku negalėjo išskristi daugiau kaip 100 tūkst. keleivių, prie Britanijos antro pagal judrumą Gatviko oro uosto pastebėjus kelis neatpažintus dronus.

JK aviacijos tarnybų duomenimis, pernai buvo pranešta apie 125 atvejus, kai orlaiviai vos nesusidūrė su tokiais aparatais; 2017 metais buvo užfiksuoti 93 tokie incidentai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius