-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 05 01 /21:03

Armėnijos parlamentas neišrinko premjeru opozicijos lyderio N.Pašiniano

Armėnijos opozicijos lyderis Nikolas Pašinianas antradienį per balsavimą parlamente nebuvo išrinktas premjeru, todėl baiminamasi, kad šioje Pietų Kaukazo šalyje gali paaštrėti neramumai. Po visą dieną trukusios nepaprastosios Nacionalinio susirinkimo sesijos opozicinio liberaliojo aljanso YELQ lyderį N.Pašinianą palaikė 45 įstatymų leidėjai, o 56 balsavo prieš jo kandidatūrą.
Nikolas Pašinianas
Nikolas Pašinianas / „Scanpix“/AP nuotr.

N.Pašinianas buvo vienintelis kandidatas į premjero postą, iškeltas devynias vietas parlamente turinčio YELQ. Jo kandidatūrą buvo pažadėjusios remti dvi opozicinės partijos – „Klestinti Armėnija“ ir Armėnijos revoliucinės federacijos (ARF) frakcija – atitinkamai turinčios 31 ir septynis mandatus 105 vietų parlamente.

Kad būtų išrinktas vyriausybės vadovu, N.Pašinianas turėjo gauti 53 balsus.

Tačiau valdančioji Respublikonų partija apsisprendė balsuoti prieš N.Pašinianą.

42 metų N.Pašinianas nuo balandžio 13-osios vadovavo masinėms demonstracijoms, praeitą savaitę privertusioms atsistatydinti veteraną lyderį S. Sargsianą. Šis Respublikonų partijos politikas dešimtmetį dirbo prezidento poste ir buvo ką tik buvo išrinktas premjeru, turinčiu naujus, didesnius įgaliojimus.

N.Pašiniano protestų judėjimas kaltino S.Sargsianą užgrobus valdžią ir tvirtino, kad jis nesugebėjo spręsti virtinės šalies problemų, tokių kaip korupcija, skurdas ir oligarchų įtaka.

„Politinė jėga, paskelbusi karą prieš savo pačios liaudį, pati save sunaikino, – po balsavimo sakė N.Pašinianas. – Peržengiate susinaikinimo riba, iš už kurios negrįžtama. Tačiau jums dar yra galimybė šios ribos neperžengti. Nėra scenarijaus, pagal kurį liaudies judėjimas negalėtų laimėti. Tai tik laiko klausimas.“

Anksčiau antradienį N.Pašinianas perspėjo įstatymų leidėjus dėl galimų didelių neramumų, jeigu jis nebus išrinktas vyriausybės vadovu.

„Noriu juos perspėti: ponai, neteisingas tautos atlaidumo kaip silpnybės interpretavimas gali sukelti tikrą politinį cunamį“, – sakė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius