-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Artėjant teismui Japonijoje, buvęs „Nissan“ vadovas C.Ghosnas netikėtai išvyko iš šalies

Buvęs „Nissan“ vadovas Carlosas Ghosnas, kuris Japonijoje laukė teismo dėl kaltinimų finansiniais pažeidimais, netikėtai išvyko iš šalies į Beirutą.
Carlosas Ghosnas
Carlosas Ghosnas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

65 metų verslininkas, turintis Prancūzijos, Brazilijos ir Libano pilietybes, į Beirutą atvyko pirmadienį, naujienų agentūrai AFP pranešė vienas saugumo šaltinis Libane ir pridūrė: „Neaišku, kaip jis paliko Japoniją“.

Automobilių pramonės magnatas ruošėsi teismo procesui Tokijuje, kuris turėtų įvykti šį pavasarį, dėl kaltinimų netinkamu finansiniu elgesiu, nors pats kaltinamasis neigia visus kaltinimus.

C.Ghosnas buvo paleistas už užstatą Japonijoje griežtomis sąlygomis, įskaitant draudimą išvykti iš šalies ir bendrauti su žmona, nors praėjusį mėnesį porai buvo leista trumpai pasikalbėti naudojant vaizdo ryšio priemones.

C.Ghosnas ir jo advokatai ne kartą išreiškė nuogąstavimus dėl teismo proceso Japonijoje teisingumo ir ragino panaikinti bylą, remdamiesi netinkamais prokuratūros veiksmai.

„Carlosas Ghosnas nesiruošia bėgti nuo atsakomybės, tačiau jis bėga nuo Japonijos sistemos neteisybės“, – naujienų agentūrai AFP pareiškė vienas su byla glaudžiai susijęs šaltinis, prašydamas neįvardyti jo tapatybės.

Libano žiniasklaida pranešė, kad C.Ghosnas privačiu lėktuvu į Libaną atskrido iš Turkijos. Libanas yra gimtoji jo tėvų šalis, čia jis praleido didžiąją dalį savo vaikystės.

Daugelis libaniečių laiko C.Ghosną didelės jų šalies diasporos simboliu ir puikiu Libano verslininko pavyzdžiu, todėl buvo sukrėsti išgirdę apie milijonieriaus suėmimą.

Visgi netikėtas įvykių posūkis Tokijuje sukels daug klausimus apie tai, kaip tai galėjo įvykti.

Regis, verslininko teisininkai Japonijoje nieko nežinojo apie C.Ghosno planus ir atsisakė pateikti komentarų žurnalistams.

Visuomeninis transliuotojas NHK citavo užsienio reikalų ministerijos pareigūną, kuris pareiškė: „Nebuvo numatyta, kad jis išvyks iš šalies. Jei būtume apie tai žinoję iš anksto, būtume informavę teisėsaugos institucijas“.

Dėl valstybinės šventės iš karto nepavyko susisiekti su vyriausybės pareigūnais.

Nuo verslo bendruomenę sukrėtusio C.Ghosno suėmimo jo paties lėktuve Tokijo oro uoste praėjo kiek daugiau nei metai.

Magnatas 130 dienų praleido sulaikymo centre, kol pagaliau buvo paleistas už užstatą.

Jis atkakliai neigia visus jam pareikštus kaltinimus ir siekia, kad byla būtų nutraukta. Anot jo, vykstant jo tiriamų pažeidimų tyrimui, prokurorai ir „Nissan“ tyrėjai elgėsi neteisėtai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius