Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Atsistatydina Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje, išreiškęs palaikymą protestuotojams

Baltarusijos ambasadorius Slovakijoje Iharis Liaščenia, prieš kelias dienas išreiškęs palaikymą su oficialiais prezidento rinkimų rezultatais nesutinkantiems baltarusių protestuotojams, atsistatydina, antradienį pranešė portalas tut.by.
Iharis Liaščenia
Iharis Liaščenia / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Aš tikrai padaviau pareiškimą dėl atsistatydinimo. Tai yra logiškas žingsnis, nes kaip ambasadorių mane paskyrė dabartinis prezidentas ir aš privalėčiau vykdyti jo nustatytą politiką. Užsienio reikalų ministerija mano, kad mano pareiškime išreikšta pilietinė pozicija peržengė šiuos rėmus“, – žurnalistams sakė I.Liaščenia.

Baltarusijos URM pranešė, kad sprendimą, ar tenkinti ambasadoriaus prašymą, priims šalies vadovas.

Kol kas apie tokį įsakymą informacijos nėra.

I.Liaščenia sekmadienį pasisakė prieš smurtą, kuris buvo panaudotas vaikant protesto akcijų dalyvius, nesutinkančius su valdžiai lojalios Centrinės rinkimų komisijos paskelbtais rinkimų rezultatais, rodančiais, kad rugpjūčio 9-osios balsavime dar vienai kadencijai buvo išrinktas Aliaksandras Lukašenka.

„Kaip ir visus baltarusius, mane pribloškė pasakojimai apie mano šalies piliečių kankinimus ir sumušimus“, – pareiškė Baltarusijos diplomatas vaizdo kreipimesi.

Jis taip pat sakė, kad solidarizuojasi su visais, kas išėjo į gatves taikiai protestuoti ir reikalauti, kad jų balsai būtų išgirsti. Protestai tęsiasi iki šiol.

Malšinant protestus buvo sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių, taip pat žuvo du žmonės: vienas per protestus, o kitas – sulaikymo įstaigoje.

Nuo rugpjūčio 13 dienos daugelyje Baltarusijos įmonių prasidėjo protestai ir streikai.

I.Liaščenia yra vienas labiausiai patyrusių baltarusių diplomatų. Nuo 1994 metų jis dirba URM, be kita ko, yra vadovavęs ambasadoms Egipte ir Izraelyje. 2002–2006 metais jis buvo prezidento padėjėjas užsienio politikos ir užsienio ekonomikos reikalų klausimais. Ambasadoriumi Slovakijoje buvo paskirtas 2016 metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius