Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Australijoje policija sužlugdė planuotą išpuolį prieš mokyklą

Australijos policija trečiadienį pranešė, kad du paaugliai kaltinami planavę vienoje šalies mokykloje įvykdyti išpuolį, naudojant šaunamuosius ginklus ir sprogmenis, ir kad jų tikslas buvo žudyti žmones.
Australijos policija
Australijos policija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip pranešama, šis sąmokslas buvo nukreiptas prieš mokyklą, esančią vaismedžių plantacijomis garsėjančiame Pietų Australijos valstijos Riverlando regione, į šiaurės rytus nuo Adelaidės. Policija apie jį sužinojo anksčiau šį mėnesį, ir abu įtariami jaunuoliai greitai buvo suimti.

Vyriausiasis inspektorius Desas Bray sako, kad paaugliai kaltinami planavę „išpuolį prieš mokyklą, naudojant šaunamuosius ginklus ir sprogmenis, siekiant žudyti žmones“.

„Neabejoju, kad užkirtome kelią katastrofai, – sakė D.Bray. – Manome, kad jeigu nebūtų buvęs sustabdytas, šis išpuolis tikriausiai būtų įvykdytas prieš dabartinio semestro pabaigą (gruodžio viduryje).“

Abu paaugliai, 16 ir 18 metų, buvo sulaikyti. Jaunesnis apkaltintas kėsinimusi nužudyti, o vyresnis – dėl grasinimų nužudyti.

Dienraštis „The Adelaide Advertiser“ cituoja policiją sakius, kad rado „draudžiamų ginklų, savadarbių šarvų ir medžiagų, iš kurių galima pasigaminti sprogmenų“.

Apie šį potencialų išpuolį paskelbta kitą diena po to, kai policija Melburne suėmė 20-metį, anot pareigūnų, planavusį įsigyti ginklą ir per Naujųjų metų sutiktuves nužudyti kuo daugiau žmonių.

Policija suimtąjį įvardijo kaip Ali Ali ir sakė, kad jaunuolis prijaučia džihadistų judėjimui „Islamo valstybė“ (IS). Vis dėlto Pietų Australijoje suimtų paauglių ryšys su kokia nors teroristine grupuote neminimas.

Anot D.Bray, bus remiamasi prielaida, kad šie paaugliai išpuolį planavo įvykdyti kažkuriuo metu nuo šių metų birželio 1-osios ir lapkričio 7 dienos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius