Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Baltarusijos ministerija: žurnalistas laikomas suimtas Minske, jis sveikas

Baltarusijos vidaus reikalų ministerija pirmadienio vakarą paskelbė, kad nutupdžius į Vilnių skridusį lėktuvą sulaikytas žurnalistas Romanas Protasevičius yra laikomas suimtas Minske. Ministerija neigia pranešimus, kad jį ištiko širdies priepuolis. Režimui artima žiniasklaida taip pat išplatino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matomas R.Protasevičius, kalbantis apie savo sveikatos būklę.
Romanas Protasevičius
Romanas Protasevičius / Sviatlanos Cichanouskajos štabo nuotr.

„Suimtasis yra nelaisvėje“ sulaikymo centre Minske, o institucijos administracija „negavo jokių skundų dėl jo sveikatos“, pranešė ministerija.

„Internete skelbiama informacija R.Protasevičiaus mamos vardu, esą jis yra gydymo įstaigoje Minske, neatitinka tikrovės“, – „Telegram“ kanale parašė ministerijos atstovė Olga Čemodanova.

Režimui artima žiniasklaida taip pat išplatino vaizdo įrašą, kuriame, kaip teigiama, matomas R.Protasevičius, kalbantis apie savo sveikatos būklę. Vaizdo įrašu feisbuko paskyroje taip pat pasidalijo „Belsat“.

„Galiu pareikšti, kad jokių problemų dėl sveikatos, taip pat ir dėl širdies ar kitų organų, neturiu, pareigūnai man yra maksimaliai korektiški, jie elgiasi vadovaudamiesi įstatymais. Šiuo metu aš tęsiu bendradarbiavimą su tyrimu ir duodu prisipažinimo parodymus dėl masinių neramumų organizavimo Minske“, – girdima įraše.

Baltarusijos režimo pareigūnai iki šiol ne kartą versdavo nelaisvėje laikomus žmones, dažnai kankinamus, viešai prisipažinti prieš kameras dėl nusikaltimų, kurių jie nepadarė.

26 metų R.Protasevičius buvo sulaikytas sekmadienį, kai Baltarusijos režimas privertė Minske nutūpti iš Atėnų į Vilnių skridusį „Ryanair“ lėktuvą.

Baltarusijos teisėsauga taip pat sulaikė jo draugę, Vilniuje veikiančio Europos Humanitarinio Universiteto studentę Sofiją Sapegą.

Europos Sąjunga perspėjo, kad gali įvesti Minskui naujas sankcijas, tačiau Aliaksandro Lukašenkos režimas sulaukė paramos iš Maskvos.

Rusijos vyriausybė pirmadienio vakarą pranešė, kad dvišalius santykius po šio incidento aptarė abiejų šalių premjerai. Skelbiama, kad jie kalbėjo apie sąjunginės valstybės integracijos reikalus.

Europos Sąjungos lyderius Briuselyje sutikusi Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen savo ruožtu perspėjo, kad Minskas sulauks griežtų pasekmių.

Vokietijos oro linijos „Lufthansa“ pirmadienį paskelbė stabdančios veiklą Baltarusijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius