TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Baltarusijos opozicijos veikėjas P.Latuška paskelbė A.Lukašenkos ligos diagnozę

Vienas Baltarusijos opozicijos lyderių Pavelas Latuška paskelbė, kad Baltarusijos prezidentu pasiskelbęs Aliaksandras Lukašenka serga sunkia virusine infekcija. Jis remiasi Liaudies antikrizinės valdybos duomenimis. Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja paskelbė, kad reikia būti pasiruošus visiems scenarijams.

„Kai kuriais duomenimis, kuriuos gauna Liaudies antikrizinė valdyba, A.Lukašenka serga infekciniu alerginiu miokarditu“, – teigė Pavelas Latuška savo pareiškime. Šios informacijos šaltinio politikas neatskleidė.

Baltarusijos nepriklausomas portalas zerkalo.io rašo, kad Infekcinis alerginis miokarditas – tai uždegiminis širdies raumens pažeidimas, kuris įvyksta atsakas į infekciją. Infekcinio alerginio miokardito simptomai yra dusulys, bloga savijauta, smarkus širdies plakimas, skausmas širdies plote ir vidutinio stiprumo sąnarių skausmas.

Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja pirmadienį „Twitter“ paskelbė: „Apie diktatoriaus Lukašenkos sveikatą sklando daug gandų. Mums tai reiškia tik viena: turime būti gerai pasirengę visiems scenarijams. Pasukti Baltarusiją demokratijos keliu ir neleisti Rusijai kištis. Mums reikia, kad tarptautinė bendruomenė būtų aktyvi ir greita“.

Pastaruoju metu apie A.Lukašenkos prastą sveikatą sklando daug gandų, tačiau oficialios informacijos nėra.

Rusijos Valstybės Dūmos NVS (Nepriklausomų valstybių sandrauga) reikalų komiteto pirmininko pirmasis pavaduotojas Konstantinas Zatulinas sekmadienį patvirtino, kad autoritarinis Baltarusijos prezidentas iš tiesų susirgo, tačiau K.Zatulinas pažymėjo, kad prezidentas tikrai neserga koronavirusu.

„Nieko ten antgamtiško nėra, tai ne kovidas. Tiesiog žmogus susirgo. Nepaisant to, kad žmogus susirgo, jis laikė savo pareiga atvykti į Maskvą, o paskui tos pačios dienos vakare Minske vyko renginiai. Viskas“, – sakė jis. Politikas teigė žinąs, kuo serga A.Lukašenka, tačiau ligos neįvardijo.

Žiniasklaidoje taip pat buvo pasirodę pranešimų, kad A.Lukašenka neva užsikrėtė virusu. Koks virusas tai galėtų būti, nepranešama, tačiau rašoma, kad virusu esą užsikrėtę ir Baltarusijos vadovo giminaičiai.

Šeštadienį pranešta, kad Baltarusijos prezidentas A.Lukašenka paguldytas į ligoninę netoli Minsko.

Antradienį Maskvoje per Pergalės dienos minėjimą A.Lukašenka pasijuto blogai. Jam buvo iškviesti medikai ir jis išskubėjo į Minską.

Renginyje dėmesį patraukė akivaizdus A.Lukašenkos fizinis silpnumas. Ir sutvarstyta ranka.

Agentūra „Reuters“ pažymėjo, kad A.Lukašenka atrodė „pavargęs ir šiek tiek netvirtai stovėjo ant kojų, o ant dešinės rankos matėsi tvarstis“.

Žiniasklaida pažymėjo, kad A.Lukašenka nuo gegužės pradžios beveik nesirodo viešumoje, o neseniai lankėsi prezidentinėje klinikoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius