-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltarusijos URM žada griežtą atsaką į ES diplomatų „antivalstybines“ žinutes

Baltarusijos užsienio reikalų ministras Vladzimiras Makejus ketvirtadienį pareiškė, kad kurių Europos Sąjungos ambasadorių Minske žinutes socialiniuose tinkluose yra antivyriausybinio pobūdžio, ir pažadėjo griežtai į juos atsakyti.
Vladzimiras Makejus
Vladzimiras Makejus / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Baltarusiją jau šeštą mėnesį krečia masiniai protestai dėl rugpjūčio 9-osios prezidento rinkimų, kurių laimėtoju buvo paskelbtas autoritarinis lyderis Aliaksandras Lukašenka, vadovaujantis šaliai nuo 1994 metų.

Opozicija ir Vakarų demokratijos tvirtina, kad šie rinkimai buvo suklastoti. Opozicija jų nugalėtoja laiko politikos naujokę Sviatlaną Cichanouskają, kovoje dėl prezidento posto pakeitusią savo įkalintą vyrą.

Protestuotojai reikalauja A.Lukašenkos atsistatydinimo, politinių kalinių paleidimo ir naujų rinkimų. Europos Sąjunga savo ruožtu paskelbė sankcijų A.Lukašenkai ir jo sąjungininkams.

VIDEO: 15/15: Iš pirmų lūpų – protestai Baltarusijoje, įkalinimas perpildytose areštinėse

„Mes ir dabar matome, kad kai kurie ambasadoriai, atstovaujantys Europos Sąjungai, skelbia informaciją, konkrečios antivalstybinės pakraipos žinutes. Kol kas nereaguojame į šiuos faktus, bet juos sekame. Būkite tikri, kad pateiksime labai konkretų, dalykišką ir griežtą panašių faktų vertinimą“, – žurnalistams sakė V.Makejus.

Jo teigimu, ES diplomatai ir anksčiau „laikotarpiu, kai buvo primetama vadinamoji demokratija, net tik ragindavo dalyvauti tam tikrose akcijose, bet ir patys jose dalyvaudavo“.

„Natūralu, kad buvome priversti reaguoti į tokius faktus labai griežtai ir taip bus ir toliau“, – pažymėjo baltarusių diplomatijos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius