Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Baltieji rūmai: po J.Bideno ir V.Putino susitikimo bendros spaudos konferencijos nebus

JAV prezidentas Joe Bidenas surengs atskirą spaudos konferenciją po kitos savaitės susitikimo su Rusijos vadovu Vladimiru Putinu, šeštadienį pranešė Baltieji rūmai.
Joe Bidenas ir Vladimiras Putinas
Joe Bidenas ir Vladimiras Putinas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pasak vieno JAV pareigūno, tikimasi, kad trečiadienį Ženevoje vyksiančios derybos bus „atviros ir tiesmukos“.

Vis dėlto tas pareigūnas pridūrė: „Individuali spaudos konferencija yra tinkamas formatas, leidžiantis aiškiai bendrauti su laisva spauda susitikime iškeltomis temomis tiek kalbant apie sritis, kur galime susitarti, tiek tas sritis, kuriose mums kyla rimtų rūpesčių.“

Baltieji rūmai nurodė, kad per J. Bideno ir V. Putino susitikimą planuojama „darbinė sesija ir mažesnė sesija“, bet daugiau detalių nepateikė.

Abiejų lyderių laukia daugybė klausimų, įskaitant JAV susirūpinimą dėl Rusijos žvanginimo ginklais Ukrainos pasienyje ir Kryme, Kremliaus oponento Aleksejaus Navalno įkalinimo ir V. Putino paramos Baltarusijos autoritariniam prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai.

J. Bidenas taip pat kaltina Rusiją dėl plataus masto kibernetinės atakos prieš JAV federalines agentūras ir daugiau kaip 100 įmonių, surengtos pasinaudojant bendrovės „SolarWinds“ programinės įrangos spragomis, dėl kišimosi į rinkimus, taip pat dėl prieglobsčio suteikimo kibernetiniams nusikaltėliams, surengusiems išpirkos reikalaujančių virusų (angl. ransomware) atakas prieš svarbų naftos produktų vamzdyną „Colonial“ JAV rytuose ir tarptautinę mėsos perdirbimo milžinę JBS.

Vašingtonas jau kelias savaites tvirtina, kad jo tikslas yra paversti dvišalius santykius su Rusija „stabilesniais ir labiau nuspėjamais“.

Bendra spaudos konferencija, įvykusi po J. Bideno pirmtako Donaldo Trumpo ir V. Putino susitikimo Helsinkyje 2018 metų liepą vis dar šviežia JAV atmintyje.

D. Trumpas sukėlė pasipiktinimą savo paties stovykloje, kai jis, regis, atmetė Amerikos žvalgybos bendruomenės išvadą, kad Rusija kišosi į 2016 metų JAV prezidento rinkimus, sutikdamas su toje spaudos konferencijoje V. Putino išsakytu paneigimu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius