Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 05 08 /23:30

Barackas Obama ir generalinė prokurorė buvo perspėję Donaldą Trumpą dėl Michaelo Flynno

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama iškart po rinkimų lapkričio mėnesį buvo įspėjęs Donaldą Trumpą dėl į atsargą išėjusio generolo Michaelo Flynno. Nepaisant to, D.Trumpas jį vis tiek paskyrė patarėju nacionalinio saugumo klausimais.
Donaldas Trumpas ir Barackas Obama Baltuosiuose Rūmuose
Donaldas Trumpas ir Barackas Obama Baltuosiuose Rūmuose / „Scanpix“/AP nuotr.

Apie tai, kad B.Obama perspėjo išrinktąjį JAV vadovą, CNN patvirtino buvę B.Obamos administracijos darbuotojai.

Jų teigimu, praėjus vos kelioms dienoms po rinkimų, kai D.Trumpas apsilankė Baltuosiuose rūmuose, B.Obama išsakė jam nuogąstavimus dėl M.Flynno.

D.Trumpas į jo perspėjimus nekreipė dėmesio – buvusį karinės žvalgybos pareigūną vis tiek paskyrė patarėju. Praėjus 24 dienoms, kai pasirodė informacija apie neskelbtus M.Flynno pokalbius su Rusijos ambasadoriumi JAV Sergejumi Kisliaku, D.Trumpas jį atleido.

Pirmadienį Kongrese į klausimus apie galimą Rusijos įtaką D.Trumpo komandai atsakinėjo ir buvusi generalinė prokurorė Sally Yates. Ji taip pat D.Trumpo administracijai buvo išsakiusi nerimą dėl M.Flynno kontaktų su Rusijos pareigūnais.

Laikinai eidama generalinės prokurorės pareigas, sausio 26 d. ji įspėjo Baltuosius rūmus, kad M.Flynnas melavo, kai neigė kaltinimus, jog jis su Rusijos ambasadoriumi aptarinėjo JAV sankcijas Rusijai. Tuomet tik po kelių savaičių D.Trumpas paprašė M.Flynno atsistatydinti.

Pirmadienį buvusi generalinė prokurorė teigė, kad buvo įspėjusi Baltųjų rūmų teisininką, jog tuometinis D.Trumpo patarėjas M.Flynnas gali būti šantažuojamas Rusijos.

Senato ir Atstovų rūmų žvalgybos komitetai toliau tęsia tyrimą dėl Rusijos kišimosi į 2016-ųjų JAV prezidento rinkimus, įskaitant ir įtarimus, kad Rusijos pareigūnai galėjo koordinuoti savo veiksmus su D.Trumpo komanda ar kampanijai artimais žmonėmis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius