-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Barackas Obama Havanoje: JAV ir Kubai atsiveria istorinė galimybė

JAV prezidentas Barackas Obama sekmadienį pasveikino neseniai vėl Havanoje atidarytos Amerikos ambasados darbuotojus, girdamas „istorinę galimybę“ užbaigti Šaltojo karo laikų priešiškumą su Kuba.
Baracko Obamos vizitas Kuboje
Baracko Obamos vizitas Kuboje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„1928 metais prezidentas Calvinas Coolidge'as atplaukė šarvuotlaiviu; jis užtruko tris dienas, kad čia atkeliautų. Aš užtrukau tik tris valandas, – sakė B.Obama, tapęs pirmuoju per pastaruosius 88 metus JAV vadovu, aplankiusiu komunistų valdomą salą. – Tai istorinis vizitas ir istorinė galimybė.“

Planuota, kad šis susitikimas įvyks prie ambasados, bet dėl lietaus priėmimą teko surengti šalimais esančiame viešbutyje.

Ambasada buvo iš naujo atidaryta rugpjūtį po pusantrų metų trukusių slaptų derybų, per kurias abi šalys susitarė atkurti diplomatinius santykius.

„Turėdami JAV ambasadą galime daug veiksmingiau pristatinėti savo vertybes, savo interesus ir veiksmingiau suprasti Kubos žmonėms rūpimas problemas“, – pabrėžė B.Obama.

Jis taip pat gyrė atstovybės darbuotojus už jų atliktą didelį darbą, ypač atkreipdamas dėmesį į tris Kubos piliečius, kurie daug metų dirbo ankstesniame JAV „interesų skyriuje“.

„Žinau, kad pastarieji septyni mėnesiai buvo gana užimti, – sakė B.Obama. – Visa tai vyksta dėl jūsų. Kiekvieną dieną jūs vis labiau suartinate JAV ir Kubą.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius