Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Bolivijoje prieš rinkimus atsistatydino trys ministrai

Bolivijoje pirmadienį, kelios savaitės iki visuotinių rinkimų, atsistatydinus trims svarbiems ministrams, laikinosios prezidentės Jeanine Anez vyriausybę ištiko krizė.
Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez
Bolivijos laikinoji prezidentė Jeanine Anez / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Bolivija Politika

Ekonomikos ministras Oscaras Ortizas spaudos konferencijoje atskleidė didelius nesutarimus vyriausybėje. Jis žurnalistams sakė, kad traukiasi, nes netrukus turėjo būti atleistas.

„Kaip suprantu, jie jau nusprendė paskirti kitą žmogų“, – sakė O.Ortizas ir pridūrė nesutinkantis su vyriausybės sprendimu sugrąžinti dalį nacionalizuotos elektros kompanijos ELFEC akcijų privačių akcininkų grupei.

Darbo ministras Oscaras Mercado ir našios plėtros ministras Abelis Martinezas vėliau tviteryje paskelbė taip pat atsistatydinantys.

J.Anez netrukus paskelbė, kad ekonomikos ministru dirbs verslininkas Branko Marinkovicius.

Laikinoji prezidentė anksčiau šį mėnesį paskelbė, kad kai kurios ELFEC, kurią 2010-aisiais nacionalizavo buvęs kairiųjų prezidentas Evo Moralesas, akcijos bus sugrąžintos vienai privačiai kompanijai.

O.Ortizas žurnalistams sakė, kad jam kilo klausimų dėl šio sprendimo teisėtumo, ir pridūrė nenorėjęs „pasirašyti jokio įsako, prieštaraujančio teisinei sistemai ar neturinčio pakankamo teisinio pagrindo“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Evo Moralesas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Evo Moralesas

Bolivijoje rinkimai vyks spalio 18 dieną, praėjus metams po to, kai E.Moraleso pergalė per praėjusius rinkimus išprovokavo masinius protestus dėl įtariamo balsų klastojimo.

60 metų E.Moralesas, kuris šalį valdė nuo 2006-ųjų, atsistatydino ir buvo priverstas išvykti į užsienį. Iš pradžių jis išvyko į Meksiką, o vėliau apsigyveno Argentinoje.

J.Anez prieš dvi savaites pasitraukė iš rinkimų kovos, nacionalinei apklausai parodžius, kad ji pagal populiarumą yra ketvirtoje vietoje ir gerokai atsilieka nuo E.Moraleso protežė Luiso Arce ir buvusio centristų prezidento Carloso Mesos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Užsisakykite 15min naujienlaiškius