Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Britų mokesčių mokėtojų milijonai daugiau nebepasieks Etiopijos popgrupės

Didžiosios Britanijos mokesčių mokėtojų pinigais daugiau nebus finansuojama penkių narių etiopų merginų grupės veikla, pranešė vyriausybės atstovai. Kaip rašo bbc.com, už Londono finansinę paramą užsieniui atsakinga vyriausybės atstovė Priti Patel paskelbė, kad Etiopijos popgrupė „Yegna“ iš viso yra sulaukusi 5,2 mln. svarų dydžio paramos.
Etiopijos Omo upės slėnio gentys
Etiopijos Omo upės slėnio gentys / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Londonas tvirtina, kad egzistuoja gerokai efektyvesni būdai kaip būtų galima panaudoti Didžiosios Britanijos paramos lėšas.

Apie tai, kad grupei „Yegna“ skiriama parama yra pinigų švaistymas nemažai sykių rašė ir britų bulvarinis laikraštis „Daily Mail“.

Tiesa, Jungtinės Karalystės Tarptautinio vystymo departamento atstovai neigia, kad sprendimas nutraukti paramą „Yegna“ grupei yra susijęs su neigiamu tokios paramos vaizdavimu žiniasklaidoje.

Londonas tvirtina, kad egzistuoja gerokai efektyvesnių būdų, kaip būtų galima panaudoti Didžiosios Britanijos paramos lėšas.

Milijonus svarų siekianti britų parama buvo skirta už moterų teises Etiopijoje kovojančiam projektui „Girl Effect“, kuris kartu koordinavo ir „Yegna“ grupę.

„Manome, kad yra daugiau ir efektyvesnių būdų Jungtinės Karalystės paramos investavimui“, – teigė P.Patel.

„Yegna“ buvo sukurta 2013 m., turint tikslą atkreipti dėmesį į buitinio smurto ir priverstinių santuokų problemą Afrikos šalyje.

„Girl Effect“ atstovų teigimu, „Yegna“ siekia keisti Etiopijos kultūrą į gerąją pusę ir paaiškinti apie egzistuojančias problemas visuomenei.

Didžiosios Britanijos opozicijos atstovai kritikuoja paramos Etiopijos projektui nutraukimą ir pabrėžia, kad humanitarinę paramą sudaro ne vien tik maisto daviniai.

VIDEO: Etiopijos pop grupės "Yegna" vaizdo klipas

Jungtinių Tautų duomenimis, beveik pusė moterų Etiopijoje patiria fizinį partnerio smurtą. 74 proc. moterų šalyje patyrusios genitalijų apipjaustymą, skelbia UNICEF.

2015 m. Didžioji Britanija Etiopijai skyrė 334,1 mln, svarų ir pagal gautą paramą iš Londono ši šalis nusileido tik Pakistanui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius