Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Bulgarijos gynybos ministras apie rastą droną: nemanykite, kad karas mus aplenks

Bulgarijos gynybos ministras Todoras Tagarevas susiejo Juodosios jūros Tiulenovo mieste rastą droną su sprogmenimis su karu Ukrainoje. Tai jis sakė televizijos kanalui „Nova“.
Dronas Bulgarijoje
Dronas Bulgarijoje

Pasak jo, galima daryti tikslią prielaidą, kad rastas dronas yra susijęs su karu, kurį Rusija vykdo prieš Ukrainą.

„Neturime jokio pagrindo manyti, kad šis karas mus kaip nors aplenks. Taip, Bulgarijai gresia pavojus“, – pabrėžė T.Tagarevas.

Jis paaiškino, kad tai nebuvo pavienis incidentas, ir pabrėžė, kad tyrimas, kaip dronas atsidūrė Bulgarijoje, tebevyksta, ir pridūrė, kad panašių įvykių pasitaiko kiekvieną savaitę ir net ne kartą per savaitę.

„Bulgarijos kariuomenė turi pakankamai pajėgumų ir žmonių, kad galėtų reaguoti į nesprogusios amunicijos aptikimą. Kaip jau sakiau, jo (drono) tikrai neaptiko radiolokacinės stotys – nežinome, kada ir kaip jis atsirado. Ar jis nukrito į vandenį, ar kaip nors kitaip“, – apibendrino T.Tagarevas.

Bulgarijos karinių jūrų pajėgų specializuota komanda pirmadienio popietę nukenksmino sprogstamąjį įtaisą, rastą kurortiniame Tulenovo mieste Juodosios jūros pakrantėje tarp neaiškios kilmės drono nuolaužų.

VIDEO: Bulgarijos kurorte rastas užminuotas dronas – nukenksmintas

15min primena, kad nuo intensyvaus karo pradžios 2022-ųjų vasarį Bulgarijos karinis jūrų laivynas savo teritoriniuose vandenyse nukenksmino keturias minas. Tai buvo pirmas šalyje aptiktas prie drono primontuotas sprogmuo.

Tiulenovas yra gyvenvietė NATO valstybėje narėje Bulgarijoje. Miestelis įsikūręs už 70 km nuo Rumunijos sienos ir kitapus jūros nuo Krymo, kurį Rusija 2014 m. okupavo ir vienašališkai aneksavo.

Įvykiai Rumunijoje

Rugsėjo 4 d. per Rusijos puolimą Odesos regione vienas iš rusų dronų nukrito į Rumuniją. Rugsėjo 9 d. Rumunijoje buvo rastos dar vieno drono nuolaužos, kaip ir rugsėjo 13 d. naktį. Tuo metu Rumunijos pasienio rajonuose netgi buvo paskelbtas oro pavojus.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas pareiškė, kad tai yra nepriimtina situacija ir rimtas šalies suvereniteto pažeidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius