Iki -60% prenumeratai. Paskutinės akcijos dienos!
Išbandyti
2023 09 18 /14:49

Bulgarijos Juodosios jūros pakrantėje rastas dronas su sprogmenimis – nukenksmintas

Bulgarijoje pakrantės uolose aptikus droną su prie jo primontuotu sprogstamuoju įtaisu – pirmuoju tokiu, kada nors rastu šalies teritorijoje, – nukenksminimo darbams buvo pasitelkta karinio jūrų laivyno komanda, pirmadienį pranešė šalies gynybos ministerija.

Pasak šalies Gynybos ministerijos, sekmadienio vakarą netoli Tulenovo prieplaukos, Bulgarijoje, rasta drono dalis su galimai sprogmenimis.

„Nova.bg“ duomenimis, visas įrenginys yra 3-3,5 m ilgio, naujienų portalui paaiškino liudininkas. Pasak Nacionalinio radijo, rastas dronas turi 82 mm miną. Nežinoma, kam šis bepilotis orlaivis priklauso. Teigiama, kad jį rado vietos gyventojai. To pasekoje policija aptvėrė įvykio vietą.

Apylinkėse yra restoranų ir viešbučių, įstaigos buvo uždarytos 10 valandų. Netoliese esančio viešbučio svečiai matė jūroje plūduriuojantį droną už kelių kilometrų nuo uolų, kur jis buvo nufilmuotas. Pranešta, kad iš vieno viešbučio evakuota trisdešimt turistų.

VIDEO: Bulgarijos kurorte rastas užminuotas dronas – nukenksmintas

Kadangi dėl sviedinio būklės jo nebuvo galima perkelti, komanda jį nukenksmino kontroliuojamu sprogimu vietoje, priduriama ministerijos pranešime.

„Neabejotinai galime daryti prielaidą, kad jis (dronas) yra susijęs su Rusijos pradėtu karu prieš Ukrainą“, – žurnalistams sakė gynybos ministras Todoras Tagarevas.

„Šis karas neišvengiamai susijęs su didėjančia rizika mūsų saugumui“, – pridūrė jis.

Nuo karo pradžios 2022-ųjų vasarį Bulgarijos karinis jūrų laivynas savo teritoriniuose vandenyse nukenksmino keturias minas. Tai buvo pirmas šalyje aptiktas prie drono primontuotas sprogmuo.

Tulenevo yra gyvenvietė NATO valstybėje narėje Bulgarijoje. Miestelis yra už 70 km nuo Rumunijos sienos ir kitapus jūros nuo Krymo, kurį Rusija 2014 m. okupavo ir vienašališkai aneksavo iš Ukrainos.

Rugsėjo 4 d. per Rusijos puolimą Odesos regione vienas iš rusų dronų nukrito į Rumuniją, priminė naujienų agentūra „Unian“. Rugsėjo 9 d. Rumunijoje buvo rastos dar vieno drono nuolaužos, kaip ir rugsėjo 13 d. naktį. Tuo metu Rumunijos pasienio rajonuose netgi buvo paskelbtas oro pavojus.

Rumunijos prezidentas Klausas Iohannisas pareiškė, kad tai yra „nepriimtina situacija“ ir rimtas šalies suvereniteto pažeidimas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Playtime 2024“ – jau rugsėjį Kauną sudrebins didžiausias Lietuvoje kompiuterinių žaidimų festivalis
Reklama
Kaip sutaupyti įsirengiant automatinę laistymo sistemą?
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Užsisakykite 15min naujienlaiškius