-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs B.Obamos Baltųjų rūmų teisininkas pakliuvo į R.Muellerio tyrimo tinklą

Baracko Obamos prezidentavimo laikų Baltųjų rūmų teisininko Gregory Craigo advokatai trečiadienį paskelbė, kad jam artimiausiomis dienomis tikriausiai bus pateikti federaliniai kaltinimai, susiję su kalinamu lobistu Paulu Manafortu.
Gregory Craigas
Gregory Craigas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

G.Craigo advokatus citavo laikraštis „The Washington Post“. Jei kaltinimai bus pateikti, G.Craigas bus pirmas garsus demokratas, pakliuvęs į specialiojo prokuroro Roberto Muellerio tyrimo dėl Rusijos kišimosi į 2016 metų rinkimus tinklą.

„The Washington Post“ ir kitos žiniasklaidos priemonės pranešė, kad G.Craigui gresia kaltinimai, susiję jo teisiniu darbu Ukrainos vyriausybei 2012 metais, jam išėjus iš Baltųjų rūmų ir prisidėjus prie advokatų kontorų tinklo „Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom“.

G.Craigas atsistatydino 2018 metų balandį, vykstant tyrimui dėl to, kad ši firma nebuvo užsiregistravusi kaip užsienio lobistė.

Sausio mėnesį „Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom“ pasiekė susitarimą su Teisingumo departamentu, pripažino, kad jai derėjo užsiregistruoti užsienio lobiste, ir sutiko perduoti uždirbtus pinigus. Teisingumo departamentas mainais sutiko nepateikti baudžiamųjų kaltinimų.

Susitarime firma nurodė, kad kliovėsi „neteisingais ir klaidinančiais žodiniais ir rašytiniais“ G.Craigo pareiškimais, sakė bylai artimi šaltiniai, kuriuos citavo „The Washington Post“.

G.Craigo advokatų trečiadienio pareiškime sakoma, kad jis dirbo „kaip nepriklausomas ekspertas teisinės valstybės klausimais, o ne kaip kliento advokatas“. Pareiškime taip pat pažymima, kad jis atmetė prašymus dalyvauti Ukrainos lobistinėje veikloje.

„G.Craigas nėra kaltas pagal jokius kaltinimus“, – tvirtina advokatai.

Ukrainos vyriausybė pranešė, kad „Skadden, Arps, Slate, Meagher & Flom“ už paslaugas buvo sumokėta 12 tūkst. dolerių (10,6 tūkst. eurų), bet prokurorai sako, kad P.Manafortas, pasinaudodamas viena sąskaita lengvatinio apmokestinimo zonoje, padėjo nukreipti firmai daugiau kaip 4 mln. dolerių (3,5 mln. eurų).

Kovo mėnesį P.Manafortas už lobistinės veiklos taisyklių pažeidimus ir finansinius nusikaltimus buvo nuteistas kalėti pusaštuntų metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius