Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Buvęs JAV prezidentas G.H.W.Bushas kaltinamas seksualiniu priekabiavimu

Buvęs JAV prezidentas George'as Herbertas Walkeris Bushas kaltinamas 2003-aisiais sugriebęs tuomet šešiolikmetės merginos sėdmenis, praneša CNN.
George'as Herbertas Walkeris Bushas
Buvęs JAV prezidentas G.H.W.Bushas kaltinamas seksualiniu priekabiavimu / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Interviu žurnalui „Time“ Roslyn Corrigan teigė, kad kai ji buvo šešiolikos, tuomet 79 metų amžiaus G.H.W.Bushas seksualiai prie jos priekabiavo.

Tai įvyko Teksaso Centrinės žvalgybos valdybos (CŽV) biure, kur R.Corrigan tėvas ir kiti žvalgybos pareigūnai bei jų šeimos nariai susitiko su G.H.W.Bushu.

Anot R.Corrigan, jai ir jos mamai Sari Young fotografuojantis su buvusiu prezidentu, jis sugriebė tuomet nepilnametės merginos sėdmenis.

„Skaičiuojant „vienas, du, trys“ jo rankos nuo mano liemens nuslydo iki sėdmenų ir juos suspaudė. Tai paaiškina, kodėl nuotraukoje esu plačiai išsižiojusi, –prisimena R.Corrigan. – Tada galvojau: o Dieve, kas ką tik nutiko?“

R.Corrigan: „Pradinė mano reakcija buvo absoliutus siaubas. Buvau labai, labai sutrikusi. Pirmiausia pažiūrėjau į savo mamą, ir kol jis ten stovėjo, nieko nesakiau. Ką paauglė turėtų sakyti buvusiam JAV prezidentui? „Biče, tu manęs neturėjai taip liesti?“

„Pradinė mano reakcija buvo absoliutus siaubas. Buvau labai, labai sutrikusi, – pasakojo R.Corrigan. – Pirmiausia pažiūrėjau į savo mamą, ir, kol jis ten stovėjo, nieko nesakiau. Ką paauglė turėtų sakyti buvusiam JAV prezidentui? „Biče, tu manęs neturėjai taip liesti?“

Tai – ne pirmas kartas, kai buvęs JAV prezidentas kaltinamas netinkamu elgesiu fotografuojantis. Panašias istorijas pasakojo dar mažiausiai trys moterys.

„Time“ žurnalistai kalbėjo su septyniais asmenimis, įskaitant R.Corrigan šeimos narius ir draugus, kurie patvirtino jau anksčiau girdėję apie šį incidentą.

G.H.W.Busho atstovas spaudai Jimas McGrathas atsiprašė buvusio prezidento vardu teigdamas, kad jis niekam nenori sukelti neigiamų emocijų.

Kai praeitą mėnesį G.H.W.Bushui buvo pateikti panašūs kaltinimai, J.McGrathas siūlė atsižvelgti į garbų prezidento amžių ir ribotas fizines galimybes.

„Būdamas 93 metų amžiaus, Bushas jau maždaug penkerius metus yra prikaustytas prie neįgaliojo vežimėlio, todėl fotografuojantis jo rankos nuslysta ant žemutinės juosmens dalies, – išplatintame pranešime rašė J.McGrathas. – Kad palengvintų įtampą, prezidentas visada pasako tą patį juokelį ir kartais patapšnoja moterų nugaras – jis taip elgiasi ne iš blogų paskatų. Kai kuriems tai atrodo nekalta, kitiems – akivaizdžiai nederama. Prezidentas Bushas nuoširdžiausiai atsiprašo tų, kuriuos įžeidė.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius