-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2023 01 22 /18:53

Buvęs JK premjeras Borisas Johsonas lankosi Ukrainoje, susitiko su V.Zelenskiu

Buvęs Jungtinės Karalystės ministras pirmininkas Borisas Johnsonas buvo pastebėtas besilankantis Ukrainoje. B.Johnsonas buvo nufotografuotas vaikštinėjantis po Borodjanką, kuri buvo sugriauta Rusijos invazijos pradžioje, rašo „The Guardian“.
Borisas Johnsonas Borodjankoje
Borisas Johnsonas Borodjankoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

B.Johnsonui, dėl kurio finansinių sandorių kyla klausimų tėvynėje, praėjusią savaitę Davose miesto meras Vitalijus Klyčko įteikė Kyjivo garbės piliečio medalį.

Daugelis ukrainiečių jį laiko didvyriu dėl jo paramos po to, kai 2022 m. vasarį į šalį įsiveržė Rusijos kariuomenė.

B.Johnsonas paskelbė pareiškimą, kuriame paaiškino savo vizito į karo nuniokotą šalį priežastis.

„Man didelė garbė lankytis Ukrainoje prezidento Volodymyro Zelenskio kvietimu. Ukrainos žmonių kančios tęsiasi jau per ilgai. Vienintelis būdas užbaigti šį karą yra Ukrainos pergalė – ir kuo greitesnė pergalė.

Dabar atėjo metas padvigubinti pastangas ir suteikti ukrainiečiams visas priemones, kurių jiems reikia darbui užbaigti. Kuo greičiau Putinas žlugs, tuo geriau Ukrainai ir visam pasauliui“, – B.Johnsoną cituoja „Sky News“.

Jo atstovas spaudai teigė, kad saugumo sumetimais nekomentuos jokių konkrečių kelionės detalių, ir sakė, kad B.Johnsonas visapusiškai remia JK vyriausybės politiką Ukrainos atžvilgiu, įskaitant neseniai priimtą sprendimą siųsti tankus „Challenger“.

JK Ministras Pirmininkas Rishi Sunakas sako, kad pritaria ir palaiko B.Johnsono kelionę į Ukrainą.

Ministro Pirmininko spaudos sekretorius sakė, kad jis „visada palaiko visus kolegas, rodančius, kad Jungtinė Karalystė palaiko Ukrainą, ir toliau juos rems“.

B.Johnsonas Ukrainoje susitiko su prezidentu Volodymyru Zelenskiu, kuris atvyko su nauju vizitu į Ukrainą. Buvęs Didžiosios Britanijos ministras pirmininkas sakė, kad jam „didelė garbė“ vėl susitikti su Ukrainos vadovu.

Prezidento spaudos tarnyba paskelbė B.Johnsono ir V.Zelenskio susitikimo su jo komanda vaizdo įrašą. Vaizdo įraše matyti, kad su politiku susitiko Ukrainos užsienio reikalų ministras Dmytro Kuleba, prezidento kanceliarijos vadovas Andrijus Jermakas ir kiti asmenys.

Susitikimo metu B.Johnsonas sakė, kad lankėsi Kyjivo srities gyvenvietėse, kuriose vyko karinės operacijos, ir matė okupacijos ir apšaudymo padarinius. Pasak buvusio premjero, smūgiai „vis dar tęsiasi“ ir jis padarys viską, kad padėtų Ukrainai pagal savo galimybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius