-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

C.Puigdemont'as išvengė arešto Suomijoje

Buvęs Katalonijos prezidentas Carlesas Puigdemont'as išvengė Suomijos policijos mėginimų jį sulaikyti pagal Europos arešto orderį ir išvyko iš šalies, tai šeštadienį patvirtino jo advokatas.
Carlesas Puigdemont'as
Carlesas Puigdemont'as / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Belgijoje savo noru tremtyje gyvenantis C.Puigdemont'as ketvirtadienį buvo atvykęs į Suomiją susitikti su šios šalies parlamentarais.

Katalonijoje įtampa vis stiprėja, atsiskirti nuo Ispanijos norinčiųjų partijos atsisakė planų siūlyti naują kandidatą į prezidento postą po paskutinio kandidato arešto.

„Aš patvirtinu, kad prezidento C.Puigdemont'o nebėra Suomijoje“, – pranešė tviteryje jo advokatas Jaume Alonso Cuevillasas, bet nenurodė, kur buvęs katalonų lyderis yra.

Vienas C.Puidemont'ą priėmusių suomių parlamentaras, Mikko Karna, šeštadienį taip pat tviteryje parašė gavęs informacijos, kad „Charlesas Puigdemont'as vakar nežinoma (transporto) priemone išvykęs į Belgiją“.

„Puigdemont'as patvirtino šiandien man, kad Belgijoje jis bendradarbiaus su valdžia“, – dar pridūrė M.Karna, anksčiau sakęs žiniasklaidai, kad su juo nebendravęs nuo penktadienio.

C.Puigdemont'o ieško Ispanija, kaltinanti jį „sukilimu“ ir „agitacija prieš valdžią“.

Katalonijos parlamento pirmininkas Roger Torrentas šeštadienį atšaukė balsavimą, kuriuo regiono prezidentu turėjo būti išrinktas kalinamas separatistų lyderis. Balsavimo dėl Jordi Turullo, buvusio regiono ministro, kandidatūros nebus, paskelbė jis.

J.Turullas yra tarp penkių separatistų lyderių, kurie penktadienį buvo sulaikyti Ispanijos Aukščiausiojo Teismo teisėjo, nagrinėjančio bylą dėl nesėkmingo Katalonijos bandymo atsiskirti nuo Ispanijos, sprendimu.

Separatistų dauguma Katalonijos parlamente turėjo šansą išrinkti J. Turullą ketvirtadienį, bet jų bloko kraštutinis kairysis sparnas susilaikydamas šią galimybę sužlugdė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius