Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausios Boriso Nemcovo mintys: jei žmogus neturi gyvenimo geismo, jis nieko negali

Vasario 27 d. vakarą Maskvos centre, prie pat Kremliaus, buvo nužudytas vienas Rusijos opozicijos lyderių ir aistringas Rusijos prezidento Vladimiro Putino kritikas Borisas Nemcovas. Keturiomis kulkomis į nugarą. Portalas meduza.io išrinko pačias ryškiausias B.Nemcovo citatas.
Borisas Nemcovas
Borisas Nemcovas / „Scanpix“/„RIA Novosti“ nuotr.

Apie baimę

2015 metų vasario 10 d. „Labiau nei Ukraina mano mamą jaudina Putinas. Kiekvieną kartą, kai aš jai skambinu, ji priekaištauja: „Kada tu baigsi keikti Putiną? Jis tave užmuš! Ir ji tai sako visiškai rimtai.“ (Sobesednik.ru)

Apie patriotizmą

2011 metų balandžio 4 d. „Aš myliu Rusiją ir linkiu jai gero. Man atrodo, kad kritikuoti Putiną yra labai patriotiška, nes šie žmonės veda Rusiją į krachą. Manau, kad visi, kas juos palaiko, faktiškai palaiko režimą, kuris naikina valstybę, ir todėl jie yra rusofobai. O tie, kurie šį režimą kritikuoja, kovoja su juo, – patriotai.“ („Kapitals“)

Apie katastrofą

2011 metų sausio 24 d. „Rusijoje absoliučiai sunaikintas parlamentas kaip institucija. Tai – ne vieta diskusijoms, šalis – taip pat jau ne vieta diskusijoms. Labai gaila, bet Ukraina taip pat juda šita kryptimi, ir greičiau nei aš tikėjausi. Neduok Dieve, jums pasiekti putinišką-lukašenkišką valstybės lygį. Tai bus mano mylimos Ukrainos katastrofa.“ („Unian“)

Apie laisvę

1999 metų sausio 17 d. „Laisvė – tai, kai jautiesi esąs kaltas dėl visų bėdų, kurios nutinka mūsų neaprėpiamos tėvynės platybėse, ir atsakai tik už save ir savo artimuosius.“ („Ogoniok“)

Apie B.Jelciną

2009 metų spalio 8 d. „O aš atskiriu Borisą Jelciną (pirmąjį Rusijos prezidentą, – red. past.) nuo „Šeimos“ (B.Jelcino aplinkos – dukterų, jų vyrų, jiems artimų oligarchų, kurie darė jam didžiulę įtaką, – red. past.). Aš jame matau žmogų, kuris sutriuškino komunizmą, kuris Rusijai ir Ukrainai dovanojo laisvę, nepamirškite to. Jūs jam turėtumėte paminklą pastatyti, tai būtų teisinga. B.Jelcinas vienoje gretoje su Aleksandru II (Rusijos caras reformatorius, – red. past.) įeis į Rusijos istoriją kaip žmogus, kuris ją ne pajungė savo valdžiai, o pavertė laisva ir nepriklausoma valstybe.“ (Segodnia.ua)

Apie demokratiją

2008 metų gruodžio 10 d. „Demokratija universali. Demokratija yra piliečių teisė rinkti savo valdžią ir išvyti ją, kai ji nesusidoroja. Demokratija – tai piliečių teisė kritikuoti savo valdžią. Demokratija – tai piliečių teisė į informaciją ir nepriklausomą teismą. Demokratija reikalinga mums, o ne amerikiečiams. Pas mus savos tradicijos ir sava istorija. Neabejotina, Rusijos valstybingumas neturi nieko kopijuoti, bet reikia ginti svarbiausias piliečių teises, kurios įtakoja šalies gyvenimą.“(„Kommersant“)

Demokratija – tai piliečių teisė į informaciją ir nepriklausomą teismą. Demokratija reikalinga mums, o ne amerikiečiams.

Apie meilę

2010 metų balandžio 9 d. „Aš tau taip pasakysiu: impotentas negali vadovauti nei valstybei, nei sričiai, nei miestui – niekam. Todėl, kad kai jis praranda susidomėjimą moterimis, praranda susidomėjimą gyvenimu, o be gyvenimo geismo žmogus jau niekam netinkamas.“ (ОК)

Apie ateitį

2014  metų lapkričio 21 d. „Aš saugau savo psichinę sveikatą ir esu vienas didžiausių ilgaamžių Rusijos politikoje. Kas man leido išsaugoti savo sveikatą? Aš niekada nežiūrėjau toliau, nei metus laiko. Tai kvailystė – tokia pat, kaip prognozuoti naftos kainas.“ (Meduza.io)

Apie pasirinkimą
 

2014  metų gruodžio 26 d. „Kiekvienas turi nuspręsti, ar jis pasirengęs rizikuoti, ar ne. Galiu pasakyti tik apie save. Aš laimingas, kad galiu sakyti tiesą, būti savimi ir nesilankstyti prieš apgailėtiną apsivogusią valdžią. Laisvė kainuoja brangiai.“ („Facebook“)

Aš laimingas, kad galiu sakyti tiesą, būti savimi ir nesilankstyti prieš apgailėtiną apsivogusią valdžią. Laisvė kainuoja brangiai

Paskutiniai žodžiai

2015 metų vasario 27 d. „Putinas pavertė „Ostankino“ karių šaukimo punktais...

Kurstydami neapykantą jie šiuos žmones kaip patrankų mėsą siunčia į mirtį.

Tačiau dėl to Putinui negresia jokia juridinė atsakomybė, jis žuvusiesiems neišmoka trijų milijonų, kaip kareiviams“ („Echo Moksvy“)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius