Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Čečėnijos pareigūnai užsipuolė tris merginas, o kaltė suversta provokatoriams iš JAV ir Ukrainos

Rusijos žiniasklaidą pasiekė informacija apie Čečėnijos gyventojų susirėmimą su policija, kuris įvyko Ačchoi-Martanovo rajone gegužės 28 dieną, skelbia newsru.com.
Studentės Čečėnijos sostinėje Grozne
Studentės Čečėnijos sostinėje Grozne / „Scanpix“/ITAR-TASS nuotr.

Pasak konflikto liudininkų, susistumdymas tarp vietiniam lyderiui pavaldžių policijos pareigūnų ir trijų moksleivių, vilkinčių tradicinius musulmonių galvos apdangalus – hidžabus, kilo šalia mokyklos.

VIDEO: Riaušės Čečėnijoje.

Merginoms į pagalbą atskubėjo jų bendraklasiai ir konfliktas vos netapo masinėmis riaušėmis. Kai kurie jaunuoliai kvietė policininkus išsiaiškinti santykius „vienas prieš vieną“, tačiau šie nedrįso susikibti su klasiokes ir drauges ginančia minia.

„Kai kurie vaikinai šaukė, kad policininkai ateitų ir susikautų, tačiau šie tik stovėjo vietoje. Atrodo, kad jie nebuvo pasiruošę tokiai reakcijai“, – pasakojo liudininkas.

Į konflikto vietą atvyko ir Čečėnijos lyderis Ramzanas Kadyrovas, kuris suskubo pareikšti, kad, jo duomenimis, riaušes norėjo organizuoti JAV ir Ukrainos kurstomi provokatoriai.

Riaušių metu 16-mečiui moksleiviui Adlanui Astamirovui buvo sulaužyta nosis, o nukentėjusių merginų motinos reikalauja pasiaiškinimo iš paties R.Kadyrovo.

Riaušių metu 16-mečiui moksleiviui Adlanui Astamirovui buvo sulaužyta nosis, o nukentėjusių merginų motinos reikalauja pasiaiškinimo iš paties R.Kadyrovo.

R.Kadyrovas jau anksčiau yra pareiškęs, kad hidžabų nešiojimas Čečėnijoje viešose vietos, kaip ir visoje Rusijoje, yra draudžiamas, tad jis griežtai kovosiąs prieš tokių musulmoniškų aksesuarų devėjimą valstybinėse įstaigose.

„Dėl tariamai sužeistų merginų ir sumuštų vaikinų šiuo metu vyksta tyrimas, kol kas daugiau informacijos negalime atskleisti“, – teigė Čečėnijos teisėsaugos atstovai, neužsimindami apie tariamas provokacijas ir papirkinėjimus iš JAV ar Ukrainos specialiųjų tarnybų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius