Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Ch.Michelis smerkia migrantų naudojimą hibridinėse atakose prieš ES šalis

Europos Vadovų Tarybos pirmininkas Charles'is Michelis antradienį pareiškė, jog neleistina naudoti migrantus kaip hibridinių atakų instrumentą.
Charles'is Michelis
Charles'is Michelis / Arno Strumilos / 15min nuotr.

„Neapsaugotų migrantų naudojimas per hibridines atakas peržengia ribas. Europos Sąjungai nepriimtini jokie bandymai paversti migrantus savo politikos instrumentu“, – parašė Ch.Michelis socialiniame tinkle „Twitter“, komentuodamas padėtį Lenkijos ir Baltarusijos pasienyje, kur susitelkė tūkstančiai migrantų iš iš Vidurinių Rytų ir Šiaurės Afrikos.

„Reiškiu visišką solidarumą su Europos Sąjungos valstybėmis narėmis. Valstybių narių sienos yra ES sienos“, – pabrėžė Europos Vadovų Tarybos pirmininkas.

ES kaltina Minsko režimą migrantų srautų organizavimu ir vadina tai hibridine agresija keršijant už bloko sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Padėtis regione komplikavosi pirmadienį, kai prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos susirinko keli tūkstančiai migrantų, norinčių patekti į ES teritoriją. Ten sutelktoms Lenkijos saugumo pajėgoms pavyko atremti migrantų mėginimą masiškai prasiveržti per pasienio užtvaras. Lenkų pareigūnai šiuos įvykius pavadino sudėtingiausiu migracijos krizės etapu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius