Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas bus supažindintas su JAV nacionalinio saugumo paslaptimis: žvalgybininkai susirūpinę

Respublikonų partijos kandidatu į JAV prezidentus paskelbtas Donaldas Trumpas pagal galiojančią tvarką nuo penktadienio bus informuojamas apie Amerikos nacionalinį saugumą. Pastaruoju metu daug kalbama apie milijardieriaus palankumą Rusijai, tad vieno buvusio žvalgybos pareigūnai žodžiai „The Huffington Post“ nestebina: „Žinia, kad Trumpo komanda gali prašyti žvalgybinės informacijos apie Rusiją, su kuria yra susijusi, tikrai gąsdina.“
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

JAV žvalgybos tarnybos skelbia susirūpinimą, kad D.Trumpui bus suteikta prieiga prie valstybės paslaptimi laikomos informacijos šalies saugumo klausimais.

Taip nutiks jau penktadienį. Reguliarius pranešimus apie JAV nacionalinį saugumą tiek D.Trumpas, tiek demokratų kandidatė Hillary Clinton pradės gauti jau penktadienį, kitą dieną po Demokratų partijos nacionalinio suvažiavimo.

Bet žvalgybininkams nerimą kelia tai, kad D.Trumpas, regis, pagrįstai gali būti siejamas su Rusija. Praėjusią savaitę jis pamalonino Maskvą suabejodamas, ar reikėtų ginti finansinių įsipareigojimų nevykdančias NATO nares Rytų Europoje.

Be to, nekilnojamojo turto magnatas ir Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas yra apsikeitę komplimentais, o Rusijos troliai socialiniuose tinkluose garbina D.Trumpą ir siunčia prakeiksmus H.Clinton.

Galiausiai panašu, kad būtent Rusijos saugumo tarnybų pasiųsti programišiai įsilaužė į Demokratų nacionalinio komiteto elektroninio pašto serverius ir savaitgalį – prieš pat demokratų nacionalinį suvažiavimą – paviešino perimtus laiškus. Neabejojama, kad taip siekiama pakenkti H.Clinton šansams nugalėti.

„Dar niekada neturėjome kandidato, taip dažnai ir įtikinamai siejamo su užsienio šalimi, ypač tokia, kuri tokia priešiška JAV ir kuri aktyviai kišasi į mūsų rinkimų kampaniją.

Ekspertų teigimu, D.Trumpui tikrai nebus suteikti duomenys apie slaptas karines ar žvalgybines misijas užsienyje

Daugelis žvalgybininkų bendruomenės narių nesidomi JAV politika ir didžiuojasi tuo, kad yra nešališki, tačiau juos išties trikdo D.Trumpo ryšiai su Rusija“, – „The Huffington Post“ teigė vienas buvęs įtakingas Amerikos žvalgybininkas.

Ekspertų teigimu, D.Trumpui tikrai nebus suteikti duomenys apie slaptas karines ar žvalgybines misijas užsienyje, tačiau informacijos, kuri būtų naudinga V.Putinui, gali netrūkti.

Pavyzdžiui, į pranešimus kandidatams į prezidentus tikrai įeis informacija apie JAV strategiją Sirijoje ar Ukrainoje, Centrinės žvalgybos agentūros duomenys apie Sirijos prezidentą Basharą al Assadą ar Rusijos politinį elitą, rusų karių judėjimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius