Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

D.Trumpas kaltina žiniasklaidą kurstant JAV „nesantaiką ir neapykantą“

JAV prezidentas Donaldas Trumpas pirmadienį vėl apkaltino žiniasklaidą kurstant jo šalyje „nesantaiką ir neapykantą“, amerikiečiams darant išvadas apie išpuolį vienoje Pitsbergo sinagogoje, pareikalavusį 11 maldininkų gyvybių.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Melaginga žiniasklaida daro viską, ką gali, kad apkaltintų respublikonus, konservatorius ir mane nesantaika ir neapykanta, kurios jau taip ilgai drasko mūsų šalį“, – socialiniame tinkle „Twitter“ parašė jis.

„Mūsų šalį apėmė didžiulis pyktis, kurį iš dalies sukėlė netikslus, ir net apgaulingas, žinių nušvietimas, – tęsė D.Trumpas. – Melaginga žiniasklaida, tikras liaudies priešas, turi nutraukti atvirą ir akivaizdų priešiškumą ir skelbti naujienas tiksliai ir sąžiningai.“

„Tai tikrai padėtų užgesinti pykčio ir pasipiktinimo liepsnas, ir tada galėtumėm suvienyti visas šalis taikoje ir harmonijoje. Melagingos naujienos turi užsibaigti!“ – pabrėžė prezidentas.

D.Trumpas iš pradžių ragino tautiečius išlikti vieningus po sekmadienio išpuolio Pitsbergo sinagogoje „Tree of Life“ („Gyvybės medis“). Tą pačią savaitę keliolikai žinomų demokratų paštu buvo išsiųstos bombos – įtariama, kad už tai atsakingas vienas valstybės vadovo šalininkas iš Floridos.

Tačiau jau netrukus, artėjant lapkričio 6-ąją vyksiantiems svarbiems vidurio kadencijos rinkimams, Baltųjų rūmų šeimininkas per vieną mitingą ir tviteryje vėl pradėjo kritikuoti žiniasklaidą ir potencialius demokratų kandidatus į prezidentus.

Grupė Pitsbergo žydų bendruomenės lyderių sekmadienį paskelbė atvirą laišką D.Trumpui, kuriame tvirtina, kad jam tenka atsakomybė už kruvinas šaudynes šio miesto sinagogoje.

„Per pastaruosius trejus metus Jūsų žodžiai ir politika paskatino baltųjų nacionalistų judėjimo augimą. Pats pavadinote žudiką blogiu, tačiau vakarykštis smurtas yra tiesioginis Jūsų įtakos apogėjus“, – rašoma atvirame laiške.

Anot laiško autorių, kol D.Trumpas visiškai nepasmerks baltųjų nacionalizmą, jis nebus laukiamas Pitsberge.

Tačiau „Tree of Life“ rabinas Jeffrey Myersas, kuris drauge su maldininkais buvo sinagogoje, kai į ją įsilaužė ginkluotas užpuolikas, pareiškė, jog prezidento vizitas būtų laukiamas Pitsberge.

„Jungtinių Valstijų prezidentas visada laukiamas. Esu pilietis. Jis yra mano prezidentas. Jis tikrai yra laukiamas“, – televizijai CNN sakė J.Myersas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius