Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpas kritikuoja demokratus dėl apkaltos tyrimo posėdžių per NATO viršūnių susitikimą

JAV prezidentas Donaldas Trumpas ir valstybės sekretorius Mike'as Pompeo pirmadienį pareiškė, kad demokratai išsirinko netinkamą laiką rengti posėdžius dėl valstybės vadovo apkaltos tyrimo, nes tuo metu jis bus Londone vyksiančiame svarbiame NATO viršūnių susitikime.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Apgailestauju, kad jie nusprendė rengti tuos klausymus tuo pačiu metu, kai prezidentas ir visa jo nacionalinio saugumo komanda bus Europoje: Londone“, – pareiškė M.Pompeo ir pridūrė, kad toks demokratų sprendimas yra „labai nederamas“.

JAV žiniasklaida cituoja D.Trumpą, sakiusį, kad demokratai esą specialiai rengia tuos posėdžius būtent tada, kai jis vieši Londone.

„Vykstu į Europą atstovauti mūsų šaliai ir kovoti už Amerikos piliečius, o veltėdžiai demokratai tyčia paskiria klausymus dėl sufabrikuotos apkaltos tuo pačiu metu kaip ir NATO [viršūnių susitikimas]", – parašė JAV vadovas socialiniame tinkle „Twitter“.

Žurnalistams prie Baltųjų rūmų jis sakė, kad NATO viršūnių susitikimas yra „viena svarbiausių kelionių prezidentui“. D.Trumpas pažymėjo, kad ir toliau ragins NATO sąjungininkes Europoje didinti savo išlaidas gynybai.

JAV Atstovų Rūmų Teismų komitetas trečiadienį rengia posėdį pavadinimu „Apkaltos tyrimas prezidento Donaldo Trumpo atžvilgiu: konstitucinis pagrindas prezidento apkaltai“.

D.Trumpas jau išskrido iš JAV ir vyksta į Londoną, kur gruodžio 3–4 dienomis vyks NATO viršūnių susitikimas.

Apkaltos tyrimas D.Trumpo atžvilgiu buvo pradėtas dėl įtarimų, kad jis piktnaudžiavo įgaliojimais, siekdamas Ukrainos pagalbos savo 2020 metų perrinkimo kampanijai ir mėgindamas priversti Ukrainos prezidentą rasti jo politinį varžovą demokratą Joe Bideną kompromituojančios medžiagos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius