Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

D.Trumpo padėjėjai nenulaiko liežuvio už dantų: JAV prezidentas – 70-metis vaikas

Naujasis JAV prezidentas Donaldas Trumpas yra 70 metų vaikas, kuriam reikia riboti televizijos žiūrėjimo laiką. Mat kiekvienas nepalankus žinių reportažas jam gali sukelti pykčio protrūkį, o iracionalūs reikalavimai varo į neviltį jo padėjėjus. Ne, tai nėra faktas, bet būtent tokius pasakojimus apie pirmąjį D.Trumpo savaitgalį kiekvienam pasitaikiusiam reporteriui kužda prezidento komandos nariai.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/AP nuotr.

Sekmadienį vienas D.Trumpo patikėtinių „Politico“ teigė: „Mes turime riboti informaciją, kuri jį (D.Trumpą – red.) gali įsiutinti. Užduotį apsunkina faktas, kad jis yra dažnai užklumpamas nuobodulio ir mėgsta žiūrėti televiziją.“

Tą patį sekmadienį jau kiti naujojo JAV prezidento patarėjai „The New York Times“ D.Trumpą apibūdino kaip permainingų nuotaikų paauglį.

Esą jis net praėjusį penktadienį, inauguracijos dieną, vis labiau niršo skaitydamas tviterio žinutes apie gana nedidelį žmonių skaičių Vašingtone – Baracką Obamą 2009 metais JAV sostinėje sveikino kur kas daugiau amerikiečių.

Šeštadienio rytą visa iškilminga ramybė buvo prapuolusi – D.Trumpas esą visiems aiškino, koks jaučiasi įžeistas.

Tiesa, penktadienį D.Trumpas praleido dar gana ramiai. Tačiau šeštadienio rytą visa iškilminga ramybė buvo prapuolusi – jis esą visiems aiškino, koks jaučiasi įžeistas.

„Disciplinuotumo stoka sukėlė nerimą net įtakingiausiems D.Trumpo rato nariams. Kai kurie iš jų maldavo prezidentą nelaikyti pykčio dėl, jo manymu, šališkų reportažų“, – rašė „The New York Times“.

Tuomet pirmadienį D.Trumpo savaitgalį aprašė ir „The Washington Post“. Šis dienraštis irgi rėmėsi Baltųjų rūmų darbuotojais, kurie teigė, kad prezidentas panoro reaguoti, o reakciją patikėjo savo spaudos sekretoriui Seanui Spiceriui.

„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Seanas Spiceris
„Scanpix“/„Sipa USA“ nuotr./Seanas Spiceris

Pirmoji jo spaudos konferencija šeštadienio popietę išties buvo įspūdinga. Iš pykčio įraudęs S.Spiceris aiškino, kad inauguraciją stebėjo rekordiškai daug žmonių, „taškas“.

„The Washington Post“ apstu be galo įdomių detalių. Štai kelios jų:

Privertęs S.Spicerį įžūliai meluoti Baltuosiuose rūmuose dirbantiems žurnalistams apie minios, stebėjusios jo inauguraciją, dydį, D.Trumpas ir vėliau nebuvo patenkintas – esą S.Spiceris buvo „nepakankamai ryžtingas“. Taip pat prezidentas sukritikavo S.Spicerio kostiumą.

Žurnalas „New York“: „Prezidentas, kuriam labai svarbi pavaldinių ištikimybė, jau yra išduodamas nemažos dalies savo vidinio rato.“

Be to, vieno D.Trumpo patarėjo žodžiais, jis „jaučiasi demoralizuotas dėl to, kad visuomenės požiūris į jo prezidentavimą neatitinka jo paties savivertės suvokimo“.

Kai kurie D.Trumpo padėjėjai mano, kad jo patarėja Kellyanne Conway bando pakišti koją S.Spiceriui, nes kėsinasi į jo darbo vietą. O K.Conway esą nepatinka D.Trumpo žentui Jaredui Kushneriui, kuris siekia būti pats artimiausias prezidento patarėjas.

„The Washington Post“ taip pat citavo prisistatyti nenorėjusius Baltųjų rūmų darbuotojus, kurie savo ruožtu cituoja K.Conway, manančią, kad D.Trumpas „retai kyla ar leidžiasi laiptais“.

„Twitter“ nuotr./Kellyanne Conway
„Twitter“ nuotr./Kellyanne Conway

Vis dėlto, kaip pastebi žurnalas „New York“, bene svarbiausia yra tai, kad „The Washington Post“ savąjį rašinį sudėliojo iš „daugiau nei dešimties“ aukštų Baltųjų rūmų darbuotojų pasakojimų.

„Tai reiškia, kad keliolika D.Trumpo patikėtinių patys pasakojo žiniasklaidai apie savo jautrų viršininką. Tai reiškia, kad prezidentas, kuriam labai svarbi pavaldinių ištikimybė, jau yra išduodamas nemažos dalies savo vidinio rato“, – pastebima „New York“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius