-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Dėl praėjusį savaitgalį įvykdyto išpuolio Paryžiuje sulaikytos dvi moterys

Dėl praėjusį savaitgalį Prancūzijos sostinėje įvykusio išpuolio, pareikalavusio vienos gyvybės, ketvirtadienį buvo sulaikytos dvi moterys, per spaudos konferenciją pranešė Paryžiaus prokuroras Francois Molins'as.
Paryžiaus centre vyras peiliu sužeidė keletą žmonių
Paryžiaus centre vyras peiliu sužeidė keletą žmonių / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Jis pridūrė, kad Abdoulas Hakimas A., išpuolį įvykdžiusio Khamzato Azimovo draugas, ketvirtadienį stos prieš teismą. Jam gali būti pateikti kaltinimai dėl vaidmens toje atakoje.

Viena iš sulaikytųjų yra Ines Hamza, radikalizuota 19-metė, ištekėjusi už Abdoulo Hakimo A., o vėliau bandžiusi išvykti į Siriją, sakė tyrimui artimas šaltinis.

Kh.Azimovas šeštadienio vakarą rajone netoli Paryžiaus senosios operos peiliu nužudė vieną žmogų ir sužeidė dar keturis. Policininkai nušovė jaunuolį, kai jis juos puolė.

Prancūzijos pilietybę užpuolikas įgijo 2010 metais, sakė Vidaus reikalų ministerijos atstovas. Jis gimė 1997 metų lapkritį Rusijos musulmoniškoje Čečėnijos respublikoje, kur ilgą laiką ruseno ekstremizmas. Čečėnų yra tarp daugybės užsienio kovotojų Sirijoje ir Irake; kai kurie jų prie IS prisidėjo dar pačioje kovų pradžioje.

Pastaraisiais metais Prancūzijoje IS prijaučiantys radikalai nužudė daugiau kaip 200 žmonių, įskaitant 130 žmonių 2015 metais. Praėjusį kartą ataka buvo įvykdyta kovo mėnesį, netoli turistų lankomo pietinio Karkasono miesto, kur šaunamuoju ginklu ginkluotas ekstremistas nužudė tris žmones. Du iš jų, įskaitant policininką, susikeitusį vietomis su įkaite, žuvo vietos prekybos centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius