-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Donaldas Trumpas: nėra ko skubėti dėl Irano

JAV prezidentas Donaldas Trumpas penktadienį pareiškė, jog nėra ko skubėti greičiau išspręsti problemą dėl išaugusios įtampos Amerikos santykiuose su Iranu, pakursčiusios būgštavimus dėl galimo karinio konflikto.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Sputnik“ nuotr.

„Turime daug laiko. Nėra jokios skubos. Jie gali neskubėti. Nėra jokio laiko spaudimo“, – sakė D. Trumpas Osakoje, kur vyksta Didžiojo dvidešimtuko (G20) šalių lyderių susitikimas.

„Tikiuosi, galiausiai visa tai išsispręs. Jei taip – puiku, jei ne – išgirsite apie tai“, – kalbėjo Amerikos lyderis.

Šįkart D.Trumpo tonas buvo kur kas draugiškesnis, palyginti su aštria jo retorika prieš kelionę į G20 susitikimą, kuriame Irano problema bus viena svarbiausių darbotvarkės temų.

Trečiadienį JAV prezidentas pareiškė, kad bet koks karinis konfliktas su Iranu „netruktų ilgai“. Irano užsienio reikalų ministras Mohammadas Javadas Zarifas atsikirto, kad D. Trumpas laba klysta.

„Trumpas karas“ su Iranu tėra iliuzija“, – socialiniame tinkle „Twitter“ ketvirtadienį parašė M.J.Zarifas.

Įtampa tarp Teherano ir Vašingtono nuolat didėjo nuo pernai gegužės, kai D.Trumpas paskelbė apie Amerikos pasitraukimą iš tarptautinio susitarimo dėl Irano branduolinės programos.

Iranui praėjusį ketvirtadienį numušus amerikiečių žvalgybos droną „Global Hawk“, JAV prezidentas kitą dieną įsakė smogti šiitiškos respublikos kariniams taikiniams, bet paskutinę minutę šį puolimą sustabdė.

Šią savaitę įtampa dar padidėjo, D.Trumpui pirmadienį paskelbus sankcijas Irano aukščiausiajam lyderiui ajatolai Ali Khamenei ir virtinei kitų aukštų pareigūnų, įskaitant kariuomenės vadus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius