Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donaldas Trumpas tęsia Hillary Clinton puolimą – užkliuvo ir Billas Clintonas

JAV prezidento posto siekiantis verslo magnatas Donaldas Trumpas nepaisė nerašytos taisyklės liautis kritikuoti varžovus per metų pabaigos švenčių laikotarpį, pirmadienį vėl užsipuolęs demokratę Hillary Clinton, taip pat peikdamas jo vyro eksprezidento Billo Clintono „siaubingą istoriją“ santykiuose su moterimis.
Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas
Kandidatas į JAV prezidentus Donaldas Trumpas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

D.Trumpas, kuris yra populiariausias iš Baltuosius rūmus norinčių užimti respublikonų, atgaivino šią opią temą, kai H.Clinton griežtai pasmerkė jo piktinančią retoriką.

Milijardierius perspėjo, kad Billo Clintono šeimyninės neištikimybės istorija taps kliūtimi jo žmonos pastangoms tapti pirmąja moterimi, užėmusia Baltųjų rūmų Ovalinį kabinetą.

„Jeigu Hillary galvoja galinti pasinaudoti savo vyru – su jo siaubinga moterų išnaudojimo istorija – ir lošdama prieš mane moterų korta, ji klysta!“ – D.Trumpas paskelbė savo „Twitter“ paskyroje, turinčioje 5 mln. sekėjų.

Keliomis valandomis anksčiau nekilnojamojo turto magnatas atkreipė dėmesį, kad H.Clinton „paskelbė išleidžianti savo vyrą į kampaniją, bet jis yra pademonstravęs polinkį į seksizmą – kaip netinkama!“

Be to, sekmadienį duodamas interviu televizijai „Fox News“ D.Trumpas pareiškė, kad sprendimas išnaudoti Billo Clintono kortą yra „sąžiningas žaidimas, nes jo prezidentavimas tikrai laikytas keliančiu didelį susirūpinimą dėl visų tų dalykų, kuriuos ji (Hillary) nori pripaišyti man“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton
AFP/„Scanpix“ nuotr./Hillary Clinton

Pastarasis komentaras yra susijęs su neseniai Hillary Clinton duotu interviu Ajovos dienraščiu „Des Moines Register“, kuriame ji sakė, kad D.Trumpas „pademonstravo polinkį į seksizmą“, kai panaudojo vulgarią retoriką, kritikuodamas jos pralaimėjimą per 2008 metų prezidento kampaniją Barackui Obamai. Buvusiai valstybės sekretorei taip pat širdo, kad D.Trumpas pavadino pasišlykštėtinu faktą, jog jai prireikė į tualetą per vėliausius demokratų kampanijos debatus.

Per tuos debatus H.Clinton kaltino D.Trumpą esant „geriausiu ISIS verbuotoju“, turėdama omenyje džihadistų judėjimą „Islamo valstybė“ (IS). Pasak jos, džihadistai naudojasi aštrių antimusulmoniškų D.Trumpo pareiškimų vaizdo įrašais, kad pritrauktų daugiau šalininkų.

D.Trumpas pareikalavo atsiprašyti, bet H.Clinton tai ignoravo.

Tiek H.Clinton, tiek D.Trumpas siekia tapti savo partijų kandidatais į prezidento postą.

Likus vos mėnesiui iki atskirtai kiekvienoje valstijoje vyksiančio kandidatų nominavimo proceso pradžios, populiariausi kandidatai jau planuoja savo veiksmus po pirminių rinkimų ir yra itin priešiškai nusiteikę vienas kito atžvilgiu. D.Trumpas dar kartą patvirtino šį faktą, atgaivinęs Billo Clintono neištikimybės, vos nesužlugdžiusios jo prezidentavimo, temą.

„Scanpix“/AP nuotr./Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas ir stažuotoja Monica Lewinsky romanas sukėlė skandalą dėl kurio prezidentui buvo surengta apkalta
„Scanpix“/AP nuotr./Buvęs JAV prezidentas Billas Clintonas ir stažuotoja Monica Lewinsky romanas sukėlė skandalą dėl kurio prezidentui buvo surengta apkalta

B.Clintonas pripažino turėjęs „netinkamų“ intymių santykių su viena stažuotoja, kai ėjo valstybės vadovo pareigas.

Gandai ir kaltinimai dėl netinkamo elgesio moterų atžvilgiu persekiojo B.Clintoną daug metų – dar tada, kai jis dirbo Arkanzaso gubernatoriumi.

Kongreso respublikonai smarkiai spaudė, kad B.Clintonas būtų pašalintas iš prezidento posto. Atstovų Rūmai 1998 metais pripažino jį kaltu dėl priesaikos sulaužymo ir kišimosi į teismų darbą, bet Senatas išteisino pagal abu kaltinimus.

D.Trumpas neužsiminė apie Billą Clintoną per pirmadienio vakarą vykusį rinkimų kampanijos susitikimą Naujajame Hampšyre, bet tikino, kad scenarijus, jog prezidento rinkimuose tektų susigrumti jam ir H.Clinton, yra „jos baisiausias košmaras“, taip pat perspėjo varžovus nemėginti žlugdyti jo pastangų.

„Nei vieno žmogus, kuris puolė mane, nebeliko“, – milijardierius pareiškė per renginį vienoje vidurinėje mokykloje Našua mieste, o jo žodžius palydėjo plojimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius