-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donecko separatistų mirties bausme nuteisti du britai ir marokietis pateiks apeliacinius skundus

Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“ skelbia, kad neteisėto Donecko separatistų teismo mirties bausme nuteisti du britai Seanas Pinneris ir Aidenas Aslinas bei marokietis Saaudunas Brahimas ruošiasi pateikti apeliacinius skundus.
Aidenas Aslinas, Shaunas Pinneris, Saaudunas Brahimas
Aidenas Aslinas, Shaunas Pinneris, Saaudunas Brahimas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Du Jungtinės Karalystės (JK) piliečiai ir vienas marokietis, laikomi prorusiškų separatistų valdomoje apsišaukėliškoje Donecko liaudies respublikoje (DLR), rengia apeliacinius skundus dėl mirties nuosprendžio, pranešė Rusijos valstybinė naujienų agentūra „Tass“.

Didžiosios Britanijos piliečiai Seanas Pinneris ir Aidenas Aslinas bei Maroko pilietis Saaudunas Brahimas šio mėnesio pradžioje buvo nuteisti mirties bausme, apkaltinus juos buvus Ukrainos „samdiniais“.

Separatistinė Donecko „valdžia“ teigė, kad šie trys vyrai buvo užsienio kovotojai, kuriuos balandžio mėn. pietiniame Mariupolio mieste sulaikė Rusijos pajėgos.

Rusijos valstybinė žiniasklaida „RIA Novosti“ skelbė, kad vyrai bus sušaudyti.

S.Pinnerio advokatas sakė „Tass“, kad komanda rengia dokumentus apeliaciniam skundui pateikti, ir pridūrė, kad jei jis bus atmestas, ketinama pateikti malonės prašymą.

Kiek anksčiau 15min kalbėjosi su marokiečio S.Brahimo drauge Ukrainoje Daryna Olijnyk, kuri teigė, kad vyro šeima ir draugai bando kreiptis į visas įmanomas institucijas, kad jam nebūtų įvykdyta mirties bausmė.

„Jo šeima patyrė šoką. Dabar svarstome, kas galėtų jam padėti – Ukrainos valdžia, galbūt Marokas, gal žmogaus teisių gynėjai“, – sakė D.Olijnyk.

Kalbas apie tai, kad S.Brahimas Ukrainos kariuomenėje buvo samdiniu, ji paneigė.

„Dar praėjusių metų spalį jis išvyko į kariuomenės mokymus, o šių metų vasarį pateko į aktyvius karinius veiksmus. Jis yra pasirašęs kontraktą su Ukrainos kariuomene, yra oficialus jos karys. Kalbos, kad jis buvo samdinys, yra visiškas melas. Jis kariavo kaip ir kiti Ukrainos kariai“, – sakė D.Olijnyk.

Visą pokalbį su D.Olijnyk skaitykite straipsnyje: Separatistų myriop nuteisto užsieniečio draugė: nežinome, ką daryti

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius