Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dronai skrido ten, kur gyvena V.Putinas ir jo artimiausia aplinka

Antradienį Maskvą atakavę dronai skrido ne bet kur, o ten, kuri yra Rusijos prezidento Vladimiro Putino, gynybos ministro Sergejaus Šoigu ir kitų V.Putinui artimų veikėjų rezidencijos.

Ekspertai spėja, kad tikriausiai tai buvo psichologinė ataka, nes dronai skrido į prestižinius pietvakarinius Maskvos priemiesčius, kur gyvena artimiausi V.Putinui oligarchai ir pareigūnai, skelbia Rusijos opozicinis „Telegram“ kanalas „Можем объяснить“ (Galime paaiškinti, vert. iš rusų k.).

15min žemėlapis/Dronų ataka prieš Maskvą
15min žemėlapis/Dronų ataka prieš Maskvą

Vienas dronas nukrito Iljinsko kaime, vos už trijų kilometrų nuo V.Putino rezidencijos Novo-Ogareve. Znamensko kaime yra Putino draugo naftos magnato Genadijaus Timčenkos valda.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Genadijus Timčenka
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Genadijus Timčenka

Šalia yra ministro pirmininko Michailo Mišustino rezidencija „Gorki-9“ ir buvusio prezidento žento Kirilo Šamalovo namas. Netoliese gyvena Maskvos srities gubernatoriaus tėvas, senatorius Jurijus Vorobjovas ir gynybos ministras S.Šoigu.

AFP/ „Scanpix“ nuotr./Dronų ataka prieš Maskvą
AFP/ „Scanpix“ nuotr./Dronų ataka prieš Maskvą

Šalia Žukovkos kaimo vienas priešais kitą stovi artimiausių V.Putino draugų brolių Arkadijaus ir Boriso Rotenbergų dvarai. O greta yra S.Šoigu meiluže vadintos Jelenos Šebunovos namas.

Gyvenvietėje „Landšaft“ namą turi Prezidento administracijos vadovo pavaduotojas Sergejus Kirijenka, kuris yra atsakingas už Rusijos okupuotas teritorijas Ukrainoje. V.Putinui artimas „Rosneft“ vadovas Igoris Sečinas turi namą Barvichoje. Buvęs sovietinio veikėjo Anastazo Mikojano vasarnamis dabar priklauso „Rosgvardijos“ vadui Viktorui Zolotovui.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Igoris Sečinas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Vladimiras Putinas ir Igoris Sečinas

Archangelskoje gyvena Konstitucinio teismo vadovas Valerijus Zorkinas.

Vienas dronas, kaip manoma, skrido į Vlasichos kaimą, kuriame yra Strateginių raketinių pajėgų štabas ir centrinė vadavietė.

Šiąnakt Maskvos ir Maskvos srities gyventojai girdėjo sprogimus. Rusijos žiniasklaidos duomenimis, išpuolyje dalyvavo apie 25 dronai. Kitų šaltinių teigimu, dronų buvo daugiau nei 30. Tikslių skaičių kol kas nėra.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius