2022 10 03 /23:04

E.Muskas siūlo, kaip užbaigti karą: pripažinti Krymą Rusijai, okupuotose teritorijose rengti naujus referendumus

Turtingiausias pasaulio žmogus, bendrovių „Tesla“ ir „SpaceX“ įkūrėjas Elonas Muskas tviteryje parašė, kad viena iš galimų, nors ir mažai tikėtinų, konflikto Ukrainoje pasekmių gali būti branduolinis karas. Tačiau didžiausią rezonansą sukėlė jo teiginys, kad Krymo pusiasalis Ukrainai buvo perduotas per klaidą ir jo pripažinimas Rusijos dalimi galėtų užbaigti Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą.
Elonas Muskas
Elonas Muskas / Scanpix nuotr.

E.Muskas pasiūlė savo „taikos planą“, kuris, jo manymu, galėtų padėti užbaigti karą. Jį sudaro keturi punktai: „iš naujo surengti referendumus aneksuotuose regionuose prižiūrint JT“ (Rusija pasitraukia, jei tokia yra žmonių valia); Krymas formaliai taptų Rusijos dalimi (E.Muskas mano, kad „taip buvo nuo 1783 m. iki N.Chruščiovo klaidos“); būtų užtikrintas vandens tiekimas į Krymą; Ukraina išliktų neutrali valstybė.

E.Muskas mano, kad „labai tikėtina, jog galiausiai rezultatas bus būtent toks – tik klausimas, kiek žmonių iki to laiko mirs“.

Tačiau verslininkas po savo „pasiūlymais“ ir galimybėmis paskelbė balsavimo formą: „taip“ ir „ne“. Iki 20.20 val. Maskvos laiku balsavo apie 530 000 naudotojų, iš kurių daugiau nei 55 proc. balsavo prieš, o apie 44 proc. – už.

Kitoje tviterio žinutėje Muskas priduria: „Taip pat verta pažymėti, kad galimas, nors ir mažai tikėtinas, šio konflikto rezultatas – branduolinis karas“.

Netrukus po to Ukrainos prezidento administracijos vadovo patarėjas Mychailo Podoliakas tviteryje paskelbė savo planą, kaip užbaigti karą, prie kurio taip pat pridėjo balsavimo formą.

Galiausiai į E.Musko įrašą sureagavo ir Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis.

Tviteryje jis paskelbė savo apklausą, kurioje galima pasirinkti, kuris E.Muskas labiau patinka – palaikantis Ukrainą ar Rusiją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius