Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES: Britanijos parlamento sprendimas didina „Brexit“ be susitarimo riziką

Didžiosios Britanijos parlamento sprendimas atmesti vyriausybės suderėtą „Brexit“ sutartį „reikšmingai“ didina riziką, kad šalis turės išstoti iš Europos Sąjungos neturėdama jokio susitarimo, antradienį perspėjo Bendrija, bet pridūrė, kad išlieka galimybė šį procesą pratęsti.
„Brexit“ sutarties svarstymas britų parlamente
„Brexit“ sutarties svarstymas britų parlamente / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Europos Vadovų Tarybos pirmininko Donaldo Tusko atstovas sakė, kad jis apgailestauja dėl antradienį vakare įvykusio balsavimo rezultato, bet perspėjo, kad Briuselis laikosi požiūrio, jog „sunku įžvelgti, ką daugiau galime padaryti“.

Tuo metu ES vyriausiasis „Brexit“ derybininkas Michelis Barnier pareiškė, jog Bendrija padarė viską, ką galėjo, kad užtikrintų susitarimą su Jungtine Karalyste dėl sklandaus išstojimo.

„ES padarė viską, ką galėjo, kad padėtų prastumti Išstojimo sutartį. Iš šios aklavietės galima išeiti tik Jungtinėje Karalystėje. Mūsų pasiruošimai (scenarijui) „be sutarties“ dabar yra svarbesni negu kada nors anksčiau“, – sakoma M.Barnier „Twitter“ žinutėje.

Europos Komisijos pirmininko Jeano-Claude'o Junckerio atstovė savo ruožtu sakė, kad Bendrijos narės svarstytų „argumentuotą“ Britanijos sprendimą atidėti išstojimą.

„Jeigu būtų argumentuotas JK prašymas pratęsti („Brexit“ proceso laiką), E 27 būtų pasiruošusios tai svarstyti ir vienbalsiai nuspręsti“, – nurodė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius