Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES galvoja apie „grįžimą į pradinę padėtį“ dėl vizų turkams

Europos Sąjunga pagal Vokietijos ir Prancūzijos planą, kurį ketvirtadienį matė AFP, gali įdiegti mechanizmą tam, kad ypatingais atvejais būtų galima sustabdyti bevizes keliones iš tokių šalių kaip Turkija, kuri bevizio režimo laukia pagal savo susitarimą su Briuseliu dėl migrantų.
Vizos
Vizos / „Photos.com“

Turkija pareikalavo, kad iki birželio būtų duotas leidimas jos piliečiams vykti į ES Šengeno zoną be vizų, mainais į Ankaros sutikimą priimti atgal iš Europos siunčiamus migrantus.

Europos Komisija gegužės 4 dieną turi nuspręsti, ar Turkija įvykdė sąlygas, tačiau daugelis iš 28 ES narių vis tiek nerimauja.

Turkija pagrasino pasitraukti iš susitarimo dėl migrantų, jei negaus minėtos vizų schemos.

Pagal Vokietijos ir Prancūzijos planą turėtų būti mechanizmas „trečiųjų šalių piliečių“ bevizėms kelionėms sustabdyti. Jis būtų taikomas Turkijai ir kitoms šalims, turinčioms panašius susitarimus su ES.

„Todėl siūlome sukurti tai, kas vadinama grįžimo į pradinę padėtį mechanizmu, kuriuo, per skaidrią procedūrą, būtų sustabdytos bevizės kelionės trečiųjų šalių piliečiams, kurie yra atleisti nuo vizų reikalavimų, bet nebeatitinka specifinių kriterijų“, – sakoma plane.

Tarp jų būtų didelis žmonių iš trečiosios valstybės, esančių kurioje nors ES valstybėje nelegaliai, skaičius, taip pat smarkiai pagausėtų konkrečios šalies piliečių prašymų suteikti prieglobstį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius