TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

NATO vadovas: Egėjoje jūroje – vis mažiau migrantų

Iš Turkijos į Europą per Egėjo jūrą pastarosiomis savaitėmis plaukia vis mažiau migrantų ir pabėgėlių, pareiškė ten budinčiame Vokietijos laive „FGS BONN“ apsilankęs NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas. Tiesa, jis įspėjo, kad nelegalūs žmonių gabentojai gali bandyti pakeisti maršrutus, todėl būtina nuolat iš naujo vertinti padėtį, skelbia „Reuters“.
NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas
NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas / „Scanpix“/AP nuotr.

NATO laivai jau kuris laikas budi Egėjo jūroje – taip siekiama prisidėti prie pastangų pažaboti didžiausią migracijos krizę Europoje nuo Antrojo pasaulinio karo pabaigos.

VIDEO: NATO generalinis sekretorius Egėjo jūroje gaudė migrantų gabentojus

Aljanso pareigūnai dabar operatyviai suteikia svarbiausią informaciją apie migrantų ir nelegalių žmonių gabentojų maršrutus Turkijai, Graikijai ir ES išorės sienų apsaugos agentūrai „Frontex“.

„Tai, kas yra nelegalu, chaotiška ir pavojinga, stengiamės paversti saugia, teisėta ir tvarkingai vykdoma praktika“, – pareiškė sraigtasparniu į laivą „FGS BONN“ atvykęs J.Stoltenbergas.

Jo teigimu, migrantų krizė tik paliudijo, kad būtina kuo greičiau susitarti dėl taikos Sirijoje – šiuo metu itin svarbu sutvirtinti itin trapias ir galbūt jau žlungančias paliaubas.

ES ir Turkija kovą susitarė dėl plano, kaip pažaboti į Senąjį žemyną plūstančių migrantų srautą. O NATO laivai Egėjo jūroje padeda stabdyti nelegalius žmonių gabentojus.

„Turkija jau ėmėsi veiksmų ir pradėjo ardyti migrantų gabentojų verslo modelį. Skirtingų tarptautinių organizacijų pateikiami duomenys rodo, kad žmonių, vykstančių į Europą Egėjo jūra, skaičius sparčiai mažėja“, – kalbėjo J.Stoltenbergas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius