Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

ES: JAV ir Šiaurės Korėjos lyderiai parodė, kad denuklearizacija įmanoma

Jungtinių Valstijų ir Šiaurės Korėjos lyderių susitikimas patvirtina Europos Sąjungos įsitikinimą, kad diplomatija yra vienintelis būdas tvariai taikai Korėjos pusiasalyje pasiekti, antradienį pareiškė ES užsienio politikos vadovė Federica Mogherini.
Federica Mogherini
Federica Mogherini: JAV ir Šiaurės Korėjos lyderiai parodė, kad denuklearizacija įmanoma / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

„Galutinis tikslas, kurį palaiko visa tarptautinė bendruomenė ir kurį yra suformulavusi JT Saugumo Taryba, yra visiška, patikrinama ir negrįžtama Korėjos pusiasalio denuklearizacija. Bendras pareiškimas, kurį šiandien pasirašė JAV ir KLDR lyderiai, yra aiškus signalas, kad šį tikslą galima pasiekti“, – pabrėžė ji.

„Šis susitikimas buvo svarbus ir būtinas žingsnis, tęsiant teigiamus pokyčius, kurių pavyko pasiekti Šiaurės ir Pietų Korėjų santykiuose ir minėtame pusiasalyje, Pietų Korėjos prezidento Moon Jae-ino iniciatyvos, išminties ir ryžtingumo dėka“, – sakoma ES diplomatijos vadovės pareiškime.

VIDEO: D.Trumpo ir Kim Jong Uno susitikimas: rankos paspaudimas, pokalbis ir pasiektas susitarimas

„Europos Sąjunga, būdama ryžtinga branduolinio ginklo neplatinimo režimo šalininkė ir atsižvelgdama į Tarptautinės atominės energetikos agentūros (TATENA) bei Visuotinio branduolinių bandymų uždraudimo sutarties vaidmenį, yra pasiruošusi toliau prisidėti ir palaikyti tolesnes derybas ir kitus žingsnius, kuriais būtų siekiama stiprinti pasitikėjimą ir užtikrinti ilgalaikę taiką, saugumą ir klestėjimą Korėjos pusiasalyje be branduolinių ginklų“, – pareiškė F.Mogherini.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius