Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ES pirmininkaujanti Suomija: sudaryti „Brexit“ sutartį atrodo neįmanoma

Pasiekti susitarimą su Jungtine Karalyste ir išvengti „Brexit“ be sutarties scenarijaus šiuo metu atrodo neįmanoma, nes šalyje yra „netvarka“, penktadienį pareiškė Suomijos premjeras Antti Rinne, kurio valstybė dabar pirmininkauja Europos Sąjungai.
Antti Rinne
Antti Rinne / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Tikiuosi, kad galime pasiekti tokią padėtį, kai „Brexit“ galėtų būti sklandžiai išspręstas, bet šiuo metu tai atrodo neįmanoma“, – po susitikimo su Europos Parlamento pirmininku Davidu-Maria Sassoli Helsinkyje žurnalistams sakė A.Rinne.

„Padėtis Britanijoje šiuo metu panaši į netvarką. Nežinome, kas ten vyksta. Atrodo labai akivaizdu, kad „Brexit“ su sutartimi nebus“, – pridūrė jis.

Ketvirtadienį JK premjeras Borisas Johnsonas pareiškė, kad „verčiau mirtų“, negu prašytų ES atidėti spalio 31 dieną numatytą „Brexit“, nors šalies parlamentarai jau ėmėsi veiksmų, kuriais siekiama užblokuoti šalies išstojimo iš bloko be sutarties scenarijų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Borisas Johnsonas

B.Johnsonas tvirtina, kad derybose su ES buvo pasiekta „reikšmingos pažangos“ dėl Airijos sienos klausimo, o tai esą reiškia, kad yra galimybė persiderėti dėl JK išstojimo sąlygų.

Tačiau premjero kritikai kaltina jį tempiant laiką, kad įvyktų „Brexit“ be sutarties.

Kitos ES valstybės narės pastarosiomis dienomis sakė, kad Londonas kol kas taip ir nepateikė konkrečių siūlymų dėl kontroversiškos apsidraudžiamosios priemonės (angl. backstop) alternatyvų.

„Žinome, ko jie nenori, bet niekaip negalime suprasti, ko jie iš tikrųjų nori“, – ketvirtadienį prancūzų radijui pareiškė Prancūzijos Europos reikalų ministrė Amelie de Montchalin.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius